Ne-am gandit sa-ti sugeram cateva retete rapide si foarte gustoase in care ingredientul principal sa fie peste gras (somon, sardele, sardine). In dieta femeilor insarcinate pestele trebuie sa fie un aliment de baza. Ideal este sa mananci peste o data, de doua ori pe saptamana. Afla aici detaliile despre cat de des trebuie sa mananci peste si cat de mare trebuie sa fie portia pentru a nu avea probleme din cauza metalelor grele. Femeile insarcinate au nevoie de cantitati crescute de acid folic, fier, calciu, grasimi omega-3 si fibre, care joaca un rol important intr-o sarcina sanatoasa. Am ales retete care sa asigure, intr-o portie, cel putin 15% din valoarea zilnica recomandata din una sau mai multe din aceste substante nutritive.
Ca sa faci patru portii de somon cu mustar si mazare ai nevoie de 4 fileuri de somon fara piele, doua linguri de mustar Dijon, o lingurita de ulei, o lingurita de cimbru proaspat tocat, doua felii de bacon, taiate in bucatele, 600 de grame de mazare congelata, sare si piper negru.
Incinge bine cuptorul. Pune fileurile de somon pe o foaie de copt. Combina mustarul Dijon, cu uleiul si cimbrul. Presara putina sare si piper pe fiecare bucata de peste. Imparte egal sosul pe fiecare bucata de peste si coca-le 10-15 minute la foc potrivit.
Caleste intr-o tigae neaderenta bucatelele de bacon intr-o tigaie la foc mediu, cateva minute, apoi adauga mazarea, sare si piper. Tine pe foc circa 5 minute. serveste mazarea cu o bucata de peste alaturi. Poti sa stropesti pestele cu putina lamaie
Informatii nutritionale: o portie are 402 calorii, 18 de grasime, 45 de grame de carbohidrati, 3 grame de fibre, 3 miligrame de fier, 40 de miligrame de calciu.