Somonul este bun pentru copii, deoarece contine acizi grasi esentiali, care sunt importanti pentru creier si pentru dezvoltarea acuitatii vizuale. Somonul cu rosii este foarte gustos, usor de facut si pe placul copiilor.
Ai nevoie de:
File de somon 100 de grame, o bucatica de unt, sos de rosii facut in casa (fara sare) sau rosii congelate sau rosii proaspete, un morcov si un cartof.
►Pune carnea de peste in apa cat sa-l acopere la fiert.
►Pune la fiert cartoful si morcovul in apa.
►Fierbe separat rosiile, cateva minute in coaja. Curata coaja rosiilor si indearteaza miezul cu seminte. Toaca pulpa rosiilor.
►Striveste cu furculita morcoful, cartoful si amesteca legumele cu rosiile sau sucul de rosii. Pune putina apa din cea in care au fiert legumele si pune din nou pe foc. Adauga untul si omogenizeaza bine.
►Adauga in crema de legume (poti sa folosesti si blendarul) carnea de peste fiarta si bine scursa.
Subtiaza cu apa (foloseste apa in care au fiert legumele). Din ingrediente rezulta tre-patru portii.
Ce ramane se poate congela.