Sari la conținut

Sote din trei tipuri de ciuperci cu nuci prajite

In timpul sarcinii este imperios necesar sa ai o dieta sanatoasa si plina de nutrienti. Stim ca atunci cand te gandesti la mancare sanatoasa, gandul iti zboara la salate insa iti vom arata ca exista retete sanatoase si....savuroase. 
 
Ciupercile nu numai ca sunt extraordinar de bune la gust, ci au si un aport important de proteine, vitamina B, vitamina D si fier, toate atat de necesare in sarcina. 
Mai mult, reteta poate fi gasita si pe site-ul Institutului American pentru Cercetarea Cancerului (AICR), datorita efectelor benefice asupra sanatatii. 
Portobello, shiitake si champignon sunt cele trei tipuri de ciuperci folosite in aceasta reteta si impreuna realizeaza un amestec care aproape se topeste in gura!
 
Ingrediente:
2 linguri de nuci
1 lingurita de ulei de masline
2 cesti de felii subtiri ciuperci Portobello, fara codite (aproximativ 1-2 ciuperci)
2 cesti de felii subtiri ciuperci shiitake , fara codite (aproximativ 6 ciuperci)
2 cesti de felii subtiri ciuperci albe , fara codite (aproximativ 6 ciuperci)
2 linguri de patrunjel tocat
2 catei de usturoi tocat
1 lingura de otet balsamic
2 lingurita de zahar
1 lingurita de sos de soia 
 
  1. Intr-o tigaie mica, prajeste nucile la foc mediu timp de 2-3 minute, pana cand se rumenesc usor. Ia-le apoi de pe foc.
  2. Intr-o tigaie mare, incalzeste uleiul la foc mediu-mare. Adauga ciupercile si gateste-le, fara a le amesteca, aproximativ 2 minute. Incepe sa amesteci. Adauga patrunjelul si usturoiul si soteaza timp de 3-5 minute sau pana cand ciupercile lasa apa si incepe sa se inchida la culoare.
  3. Intr-un castron mic, combina otetul balsamic, zaharul si sosul de soia. Adauga la ciuperci si fierbe 1 minut.
  4. Pune desupra nucile si serveste. 
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!