Sparanghelul este leguma regina in timpul primaverii. Mai ales pentru femeile insarcinate, deoarece contine acid folic si folati, asa ca reduce riscul de malformatii congenitale. In plus, este un diuretic natural si ajuta impotriva constipatiei. Si este si... delicios!
Am sa iti prezint o reteta extrem de simpla, utila cand vrei sa faci ceva rapid si foarte sanatos. Si cand spun rapid sa stii ca exact asta inseamna, nu iti va lua mai mult de 10 minute cu totul.
Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa speli sparanghelul si sa il usuci bine. Apoi poti indeparta partea lemnoasa ramanand doar cu varfurile verzi.
Pui pe foc o oala de apa cu sare si cand este aproape de fierbere pui sparanghelul in ea. Se fierbe imediat, nu ia mai mult de 1-3 minute. Il scurgi.
Apoi, ai doua posibilitati, in functie de gusturi. Il poti servi cu unt si lamaie. Daca iti place gustul adauga si bucatele de usturoi.
Poti pune sparanghelul intr-o tigaie cu o lingura de unt si storci lamaie asupra lui Adaugi si usturoi, daca iti place. Il lasi un pic pe foc,sa se patrunda. El trebuie sa ramana crocant si de un verde crud. Servesti cald. Poti pune deasupra patrunjel sau parmezan ras.
Poate sa fie o garnitura excelenta si pentru peste si pentru pui. Sau il mananci pur si simplu cu paine prajita. Este la fel de bun.
Ce bine ca a venit primavara!