Sari la conținut

Sparanghel la cuptor cu migdale si iaurt

Spuneam ca sparanghelul este leguma perfecta pentru femei. Pledam pentru beneficiile consumului de sparanghel in timpul sarcinii si le indemnam pe femeile care vor sa ramana insarcinate sa manance sparanghel de doua ori pe saptamana, cel putin.

Pentru ca este o leguma "noua" cu care noi nu suntem familiarizati iata un mod excelent de a pregati sparanghelul. Partea cea mai buna este ca pregatit in felul acesta poate sa fie mancat la cina, proaspat scos din cuptor, sau la masa de dimineata, rece.
 
Inainte de reteta repetam crezul nostru in ceea ce priveste diata femeilor cu burtica si bebe la purtator. Femeile insarcinate au nevoie de cantitati crescute de acid folic, fier, calciu, grasimi omega-3 si fibre, care joaca un rol important intr-o sarcina sanatoasa. Am ales retete care sa asigure, intr-o portie, cel puțin 15% din valoarea zilnica recomandata din una sau mai multe din aceste substante nutritive.

O portie de sparanghel la cuptor cu migdale si iaurt are 180 calori, 2 g de grasime si nu are colesterol. Contine 15 g carbohidrati, 10 g proteie; 15 g fibre. In plus contine vitamina A (90% din doza zilnica), vitamin C (20% din DZR), folati (70% DZR), potasiu (28% DZR), fier (15% DZR), magneziu (29% DZR) si calciu (13% DZR).


Pentru patru portii de sparanghel la cuptor cu migdale si iaurt ai nevoie de doua oua mari, o jumatate de cana de migdale crude, 200 de grame de iaurt simplu integral, doua linguri cu suc de lamaie, o lingurita de boia de ardei dulce un catel de usturoi mic, sare si piper, 600 de grame de sparanghel, doua linguri de ulei de masline.
 
Fierbe ouale. Pune migdalele la cuptor si rumeneste-le cateva minute. Pune in blender migdalele, un praf de sare si o lingura de ulei. Adauga usturoiul si boiaua de ardei. Omogenizeaza bine.



Incinge  cuptorul foc mediu. Stropeste sparanghelul cu ulei si pune-l intr-o tava cu fundul gros in cuptor, dupa ce l-ai curatat. Acopera tava cu o folie de aluminiu cu coace totul circa 20 de minute sau pana simti aroma specifica a acestuia. Scoate folia si mai lasa-l inca 3-5 minute, la foc iute.



Pune sparanghelul pe un platou si stropeste-l cu suc de lamaie si presara putina sare si piper. Serveste-le cu sosul de iaurt cu migdale si cu ouale maruntite, presarate deasupra si mananca pe saturate.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!