Au inceput sa ma intereseze tare mancarurile sanatoase pentru gravide si m-am hotarat sa descopar cateva retete perfecte pentru mamicile in devenire. De ce? Pentru ca prea multe gravide mananca numai mere si paine si nu incearca lucruri noi de frica infectiilor si complicatiilor.
Mancarea poate fi perfect sigura daca este gatita corect si daca este echilibrata nutritiv. Nu mai vreau sa aud gravide care refuza sa manance peste pentru ca are mercur sau renunta la branza ca nu stiu sigur daca este facuta cu lapte pasteurizat sau nu.
Dragele mele, nu extrapolati si nu renuntati la o intreaga gama de alimente doar pentru ca exista cateva interdictii. Majoritatea pestilor oceanici au cantitati infime de mercuri si puteti manca linistite doua portii pe saptamana. Iar branzeturile trebuie evitate in masura in care sunt produse cu lapte nepasteurizat.
Incercati, indrazniti si hraniti-va bine si creativ. Dieta de sarcina nu trebuie sa fie una fada ci, dimpotriva, una plina de culoare si gust!
Am gasit pentru voi o reteta perfecta pentru primavara: peste umplut cu spanac. Nu cred ca mai este nevoie sa mai insir avantajele consumului de peste si verdeturi in sarcina, dar daca mai aveti nevoie de confirmari, cititi aici si aici.
Reteta este imbogatita cu putin ulei de masline si cu mozzarella si capata un usor aer mediteranean care va va aduce aminte de zilele de vara.
De ce aveti nevoie:
- 1 lingurita de ulei de masline
- 200 de grame de ciuperci proaspete, feliate
- 200 de grame de spanac proaspat, tocat
- 1/4 de lingurita de frunze zdrobite de oregano
- 1 catel de usturoi, tocat
- 600 grame de file de peste alb
- 2 linguri de suc de portocale
- 1 ceasca de mozzarella rasa
Cum se face:
1. Incalziti cuptorul la 200 de grade C.
2. Ungeti un vas termorezistent cu putin ulei.
3. Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie; sotati ciupercile aproximativ 3 minute sau pana cand se inmoaie.
4. Adaugati spanacul si continuati sa gatiti aproximativ 1 minut sau pana cand spanacul este inmuiat. Scoateti de pe flacara. Scurgeti lichidul in vasul de cuptor uns in prealabil.
5. Adaugati oregano si usturoi la legumele sotate scurse de lichid. Amestecati ingredientele.
6. Impartiti amestecul de legume egal intre fileuri, plasandu-l in centrul fiecarui file.
7. Rulati fileurile si pune-ti-le in vasul termorezistent.
8. Stropiti cu suc de portocale si cu branza mozzarella rasa. Lasati la cuptor 15-20 de minute sau pana cand pestele este bine facut. Folositi o spumiera pentru servit.
Pofta buna!
Sursa foto: hepta.ro