Când o femeie este însărcinată, ea se asigură că bebelușul ei primește tot ce are nevoie pentru a se dezvolta corect. Chiar dacă acest lucru presupune ca mămica să acumuleze câteva kilograme, organele și creierul bebelușului sunt mult mai importante și acestea trebuie să se dezvolte.
Cu toate acestea, puține mămici se gândesc la starea lor de spirit. Știm că, pe măsură ce un bebeluș începe să crească, personalitatea lui începe să capete contur, însă cum se formează personalitatea lui? Este genetică? Este organică? Sau este un amestec între cele două?
Dezvoltarea personalității bebelușului începe încă din uter. Numeroase cercetări au constatat că mintea și starea de spirit a unei femei însărcinate pot influența personalitatea bebelușului. Așadar, este important pentru viitoarele mamici să aibă grijă de starea lor de spirit, în timp ce sunt însărcinate.
Potrivit Mom Junction, cercetările au arătat că la scurt timp după ce o femeie concepe, embrionul are deja un anumit nivel de conștiință. El este considerat suficient de „activ” încât copilul să poată stoca informații și să se pregătească pentru tot ce urmează. Asta înseamnă că mama trebuie să fie calmă și fericită, chiar de la începutul sarcinii.
Dacă mama se confruntă cu sentimente negative, bebelușul preia din starea mamei. Au fost făcute studii cu ultrasunete care au arătat că bebelușii din uter tresar când se aude țipete.
Nu este vorba doar despre emoții, ci se întâmplă o schimbare biologică în funcție de ceea ce simte viitoarea mămică. Potrivit Psychological Science, semnalele chimice din creierul mamei sunt trimise copilului prin placentă, iar acest lucru poate afecta dezvoltarea acestuia.
Conform Being The Parent, mamele care au declarat că au avut o sarcină dificilă și stresantă au raportat că bebelușii lor au devenit prea sensibili și incapabili să facă față stresului. Mamele care au fost deprimate în timpul sarcinii au avut tendința de a avea copii care erau mai des triști. De asemenea, au descoperit că mamele care au avut o sarcină relativ ușoară și fericită au avut copii care au urmat exemplul lor.
Așadar, este important să încerci să menții un nivel de calm și fericire atunci când ești însărcinată. Acest lucru are beneficii atât asupra ta, cât și asupra bebelușului tău.
Articole relationate
Stresul la bebeluși: Cum îl recunoaștem, ce îl provoacă și cum putem ajuta
Stresul nu este o experiență rezervată doar adulților sau copiilor mai mari. Chiar și bebelușii pot resimți stresul, iar această stare poate avea un impact...
Un 8 Martie magic alături de cei mici: activități educative și momente de neuitat în familie
Fiecare an ne aduce mai aproape de ocazia de a celebra 8 Martie, o zi dedicată femeilor și mamelor din întreaga lume. Această zi festivă este un moment perfect pentru...
Cum îți stimulezi copilul de 7-10 ani să învețe la școală? Cele mai bune strategii de motivare
Educația copilului tău este una dintre cele mai importante investiții pe termen lung. Însă, la vârsta de 7-10 ani, copiii pot avea dificultăți în menținerea...
Comentarii facebook
Comentarii
Trimite un comentariu