O femeie insarcinata are in primul rand nevoie de calm. Stresul matern fiind unul din factorii care dauneaza unei bune dezvoltari a copilului.
Stresul este periculos in viata de zi cu zi, insa pentru femeile insarcinate este si mai daunator. Stresul intens si constant in timpul sarcinii, si mai ales in primul trimestru de sarcina poate sa duca la avort. Daca viitoarea mama traieste intr-un mediu stresant in restul perioadei de sarcina creste riscul unei nasteri prematura si poate afecta dezvoltarea normala a fatului. Desi cei din jurul femeii insarcinate trebuie sa faca tot ceea ce se poate pentru a incraja un mediu calm si linistit, viitoarea mamica poate sa scape de stres prin cateva trucuri simple.
Primul sfat este acela de a spune ceea ce simti. Te supra colegii la serviciu, spune-le. Te supara soacrea, spune-i. De fiecare data cu mult calm si in cuvinte cat mai putine. Formula magica este "eu as vrea sa nu mai spui/sa nu imi mai ceri ....". Sau pur si simplu spune "nu-mi place/ nu sunt de acord". Se intampla ceva cu totul special: femeile insarcinate, daca vorbesc limpede si-si explima clar dorintele, isi impun mereu punctul de vedere. De cele mai multe ori, cele mai mari motive de stres vin tocmai din partea celor apropiati, asa ca tot ceea ce trebuie sa faci este sa-ti impartasesti sentimentele si sa spui tot timpul ceea ce simti. Un al doilea mare motv de stres este chiar sarcina in sine si grija pentru sanatatea viitorului copil. Studiile au dovedit ca peste 90% din motivele de angoasa si stres al viitoarei mamei vin din grija pentru copilulnenascut. Solutia este sa ai o relatie foarte sincera si foarte apropiata cu medicul tau si sa vorbesti deschis despre temerile sau ingrijorarile tale.
Mananca bine si sanatos. Stii ca totul trece prin farfurie! Unele alimente au efect calmant natural. In plus o dieta care contine vitamine si minerale te va ajuta sa tii cum control stresul. Ar trebui sa te indrepti catre alimente precum cereale integrale, carne slaba, fructe cu coaja lemnoasa, fructe sau legume.
Dormi cat se poate de mult. Somunul in sarcina este mai mult decat necesar. Somnul este un camant natural. In plus lipsa de somn determina cresterea neivelului hormonilor care induc stresul si care au efecte negative majore asupra sarcinii, indiferent de stadiul acesteia. Nu in ultimul rand, in timpul somnului cantitatea de sange care ajunge la nivelul uterului creste, fapt mai mult decat benefic in primele luni de sarcina. Acesta este si motivul pentru care in primul trimestru femeile insarcinate sunt mereu somnoroase. Dorinta de a dormi este unul din efectele produse de hormonii care sustin sarcina, scrie ezinearticles.com.
Gaseste-ti o preocupare care sa-ti faca placere. Un hobby este relaxant, este generator de energie pozitiva si de calm. Scrie un jurnal, scrie retete, inveteaza retete, croseteaza, fa fotografii, deseneaza, coloreaza. Secretul este ca oaricare ar fi activitatea sa-i aloci in fiecare zi macar o ora din timpul tau. Este dovedit faptul ca persoanele care au un hobby sunt maul mai calme si mai pozitive in atitudinea lor fata de cei care nu au o pasiune, de care sa se bucure putin, in fiecare zi.
- Tags:
- stres
- sarcina
- incompatibil
- calm
- relaxare
Articole relationate
Beneficiile nutriționale ale dovleacului pentru copii. Cum să-l integrezi în alimentația lor
Dovleacul este un aliment plin de nutrienți, ideal pentru alimentația copiilor. Această legumă portocalie este o sursă excelentă de vitamine esențiale, fibre și...
Cum îți ajuți copilul de grădiniță să memoreze mai ușor poeziile pentru serbare
Memorarea unei poezii poate părea o provocare pentru un copil de grădiniță, dar cu abordarea potrivită, procesul poate deveni o experiență distractivă și plină de...
9 Mituri despre sarcină și frig – Demontate!
Sarcina este o perioadă plină de sfaturi contradictorii și mituri. În sezonul rece, multe idei eronate despre impactul frigului asupra sănătății gravidelor pot...
Comentarii facebook
Comentarii
Trimite un comentariu