Din categoria citricelor, se spune ca grapefruit-ul ar fi cel mai sanatos deoarece multi dintre constituentii lui actioneaza exact ca niste medicamente. Pe langa continutul bogat de vitamina C, care se gaseste in toate citricele, grapefruit-ul mai are in compozitia sa si vitamina A, apa, in proportie de 90%, calciu, fosfor, potasiu, B1, B2, B5 si fier. Sucul de grapefrut este aperitiv, tonic, depurativ, antihemoragic.
In dieta femeilor gravide sucul de grapefruit nu este indicat ca atare, decat in lunile mari de sarcina. In primul trimestru trebuie consumat in cantitatil mici, combinat cu alte sucuri, mai ales de legume, pentru ca simplu irita mucoasa gastrica.
Datorita continutului ridicat de vitamina C, grepfrut-ul este eficinet in stimularea imunitatii si este ideal ca tratement naturist, in raceli. Este ideal asociat cu miere de albine. Antioxidantii din compozitia lor lupta impotriva bacteriilor, scad febra si amelioreaza durerile de gat.
Ca si pentru alte fructe ideal este conumul de fruct intreg, in cantitati mici.