Marul, fructul cel mai consumat de pe glob, este un adevarat depozit de substante hranitoare, compozitia sa fiind bogata in vitaminele A, B1, B2, C si substante nutritive ca magneziu, fosfor, fier si potasiu. Un mar de marime obisnuita contine cinci grame de fibre alimentare, ceea ce inseamna cam 20% din doza zilnica recomandata.
Merele imbunatatesc functionarea plamanilor, ajuta la intarirea oaselor, curata dintii si intareste gingiile si regleaza tensiunea arteriala. Toate acestea fac din mere unul din fructele obligatorii pentru femeile gravide.
Sucul de mar este mai bogat in calorii decat marul in sine. Ca efecte principale despre sucul de mere se poate spune ca este diuretic, tonic muscular, racoritor, antiseptic intestinal, laxativ, depurativ sanguin. Este o minunata sursa de minerale si vitamine, calmeaza stomacul, previne arsurile gastrice, previne insomnii, si calmeaza durerile de cap.
Un suc de mere ideal este cel facut din mere cu coaja. Poti bea unul doua pahare de suc pe zi. Important este ca un consum mare de suc de fructe in general, nu exclude obligatia femeilor insarcinate de a manca fructe intregi.