Supa crema de mazare este o foarte buna sursa de fibre, vitamine si un rasfat pe care trebuie sa-l inceri. Este buna fie calduta, fie rece si poate fi mancata la cina sau la prana. In pus are marele avantaj de a taia greturile din timpul sarcinii, pentru ca este consistenta si aduce carbohidrati sanatosi.
Pentru supa de mazare ai nevoie de o ceapa mare, sau doua legaturi de ceapa verde, un cartof potrivit, un catel de usturoi, 900 de grame de mazare boabe, un litru de supa de legume, o legatura de menta proaspata, o lingurita de zahar, o lingura de suc proaspat de lamaie, doua-trei linguri de smantana, sare, piper, ulei.
Incepe sa prepari supa de mazare prin a curata ceapa si a o cali in putin ulei. Adauga cartofii taiati in bucatele si usturoiul maruntit, iar dupa ce s-au inabusit putin adauga supa de legume. Lasa totul sa fiarba, pana ce cartofii sunt bine patrunsi. Pune, in supa, mazarea si fierbe totul 10 minute. Adauga menta tocata marunt, zaharul, sucul de lamaie. Lasa supa sa se raceasca apoi, cu un blender verical, transforma supa in crema.
Nu are calorii in exces si merge perfect cu paine prajita sau crutoane.