Gravidele trebuie sa aiba grija ce mananca dar in acelasi timp simt si nevoia sa se rasfete cu ceva bun. Iti propunem o reteta de Paste cu morcov si ghimbir, parca scoasa din tolba Iepurasului, care iti va oferi tot ceea ce ce ai nevoie: nutrienti si un gust deosebit!
De ce ai nevoie:
- 1 lingura de ulei de rapita
- 1 ceapa medie
- O jumatate de kg de morcovi curatati si feliati
- 1 lingura de ghimbir proaspat ras
- 1 ¼ litri de supa de pui
Cum se face:
Incalzeste uleiul de rapita la foc mediu intr-o cratita grea.
Adauga ceapa si fierbe pana devine translucida, aproximativ 5 minute.
Adauga morcovii si ghimbirul si fierbe timp de inca 5 minute.
Adauga supa de pui si adu la fierbere. Scade temperatura si fierbe aproximativ 20 de minute, sau pana cand morcovii sunt fierti si usor de strapuns de o furculita.
Transfera cu grija continutul vasului intr-un blender. Amesteca bine. (Daca ai un blender cu picior poti amesteca supa in cratita.)
Incalzeste inca o data supa si serveste!
Pofta buna!
Nutrienti: Vitamina A
Vitamina A ajuta la dezvoltarea inimii, ochilor si sistemului imunitar al unui copil. Surse bune de vitamina A sunt laptele, fructele si legumele portocalii (cum ar fi pepene galben, morcovi, cartofi dulci), si verdeturile cu frunze verde inchis. Vitaminele prenatale nu trebuie sa contina mai mult de 1.500 de micrograme (5000 UI) de vitamina A si femeile gravide nu trebuie sa ia suplimente de vitamina A. Atat prea putina, cat si prea multa vitamina A poate dauna fatului in curs de dezvoltare.
Sursa foto: hepta.ro