Ca sa faci supa de primavara ai nevoie de doua linguri de ulei, o nuca de unt, vreo patru legaturi de ceapa verde, doi catei de usturoi, un cartof mare, o radacina de telina potrivita, doi morcovi, 500 de grame de boabe de mazare (proaspata daca ai, sau congelata), trei legaturi de loboda si trei de stevie, plus verdeata: patrunjel si menta. Menta neaparat, pentru ca este farmecul acestei supe.
Pune morcovul, cartoful si telina, tocate in bucati mari, in doi litri de apa care clocoteste. Acopera si lasa sa fiarba. Cand morcovul este aproape fiert (fierbe in circa 20 de minute), pune mazarea si continua sa fierbi alte 5-10 minute.
Toaca ceapa verde si usturoiul. Caleste totul in ulei, dupa ce ai adaugat si nuca de unt. Adauga loboda maruntita si stevia taiata fin. Pune sare si piper si amesteca. Pune verdeturile - patrunjelul si menta, tocate marunt. Continua sa calesti inca vreo doua minute. Cand legumele sunt bine fierte rastoarna ceapa calita cu tot cu sos. Acopera si fierbe totul alte cateva minute, dupa ce incepe sa clocoteasca. Cu un blender vertical, transforma totul in crema.
Adauga, daca vrei lapte sau apa daca vrei sa subtiezi supa. Poti rade putin parmezan deasupra. Supa merge foarte bine dreasa cu iaurt. Decoreaza supa cu ceapa verde si savureaza.
Daca primavara are gust, atunci are gust de supa verde de primavara!
Din ingrediente rezulta 6-8 portii. O portie are 200 de calorii, 15 grame de proteine, 20 grame de carbohidrati, 9 grame de grasimi. Aduce o doza substantiala de acid folic si este bogata n vitamina C.