Sari la conținut

Ți-e teamă să naști? 3 frici pe care le au femeile, în ceea ce privește nașterea

Pentru majoritatea femeilor, travaliul înseamnă durere, dar de ce să-i spui unei femei însărcinate că nașterea este cel mai rău lucru prin care va trece vreodată?

Auzim des replici de genul: Lasă-mă să-ți spun cât de greu a fost. Povești care vin din partea unor femei care au trecut printr-o luptă care le-a lăsat cu traume, fie că este vorba despre naștere sau orice altă situație ce ține de sănătate.

Vindecarea este un proces fizic, emoțional și spiritual. În timp ce unele femei se vindecă, își acceptă cicatricile și merg mai departe, altele se leagă de trauma lor și o mențin în viața lor ca ceva ce le face unice și speciale.

Când vine vorba despre naștere, nu-ți speria prietena/sora/fiica. Nu vei face decât să o înspăimânți.

Iată care sunt cele mai întâlnite frici pe care le au femeile, înainte să nască:

Frica durerii din travaliu

Există o mulțime de opțiuni pentru a gestiona durerea din travaliu. Încrie-te la un curs de educație prenatală care să acopere toate opțiunile tale de gestionare a durerii, de la tehnici naturale până la epidurală. Apoi, studiază practicile și tehnicile care îți sună cel mai bine.

Durerea musculară și nervoasă este ceea ce provoacă contracțiile. Contracțiile apar și dispar. Durerea începe ușor și se intensifică pe parcursul travaliului, dar durerea scade între contracții.

► Citește și: Fotografii puternice, care îți arată că travaliul este mai ușor în doi

Frica de a muri, în timpul travaliului

Sunt puține cazurile în care femeile mor în timpul travaliului. În situațiile în care se întâmplă, este din cauza complicațiilor grave, cum ar fi hemoragia sau hipertensiunea arterială.

Dacă primești o îngrijire prenatală bună, șansele de a muri în timpul travaliului sunt extrem de mici.

► Citește și: 17 mămici dezvăluie care a fost cea mai mare frică a lor, în travaliu

Frica de insuficiență cardiacă

Dacă nu ai o afecțiune cardiacă gravă, nu ar trebui să-ți faci griji. Inima ta poate suporta nașterea. Dacă ai o afecțiune cardiacă, medicul trebuie să știe despre asta și va lua măsuri pentru a-ți asigura sănătatea și siguranța, în timpul nașterii.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!