Incontinenta urinara este o problema care poate sa apara in timpul sarcinii si care se mentine si dupa nastere. Medicii afirma ca exista mai multe forme de incontinenta urinara, iar cauzele care duc la aparitia acestei suferinte nu sunt pe deplin cunoscute.
Pierderea necontrolata de urina in anumite situatii, de la tuse, ras si efort pana la momente emotionale defineste incontinenta urinara.
Cum poti preveni incontinenta urinara
In functie de varsta la care apare incontinenta urinara poate sa aiba mai multe cauze, identificarea acestora fiind posibila in urma unor investigatii si analize. Se poate vorbi despre o suma de cauze pentru incontinenta urinara care apare inainte de menopauza si de alte cauze daca apare dupa. Incontinenta urinara nu este insa o boala, ci un simptom extrem de neplacut, care daca nu este tratata poate sa devina un handicap.
Ceea ce foarte putine femei stiu este ca incontinenta urinara este foarte frecventa, iar solutiile sunt multiple: de la educatie si gimnastica, pana la medicamente si, in cele mai grave cazuri, interventie chirurgicala.
Incontineta urinara apare in perioada sarcinii ca urmare a relaxarii fiziologice a musculaturii pelvine si a presiunii exercitate de uter asupra vezicii urinare. Relaxarea musculaturii afecteaza inclusiv sficterele care "tin" vezica urinara inchisa.
Femeile tinere pot avea aceasta problema ca urmare a unei hiperexcitabilitati a musculaturii vezicii urinare, sau a unui tonus anormal al acesteia care da o senzatie acuta de a urina, desi vezica nu este neaparat plina. Infectiile urinare acute si cronice, inflamatiile vaginului sau infectiile vaginale pot da o senzatie similara.
Incontinenta urinara poate sa apara dupa nastere, mai ales in cazul nasterilor naturale, dar depinde de la femeie la femeie si de la sarcina la sarcina. Cea mai buna cale este prevenirea, prin mentinerea tonusului musculaturii, iar exercitiile Kegel fiind excelente, atat inainate d enastere, cat si dupa, scrie sante-az.aufeminin.com.
Cea mai buna masura este sa vorbesti cu medicul tau si in cursul sarcinii si, mai ales dupa nastere, pentru a gasi cele mai bune solutii care se previna sau sa vindece aceasta problema.
Articole relationate
Dana Budeanu, amintiri de când a născut. A povestit cum și-a adus fetele pe lume, acum fix 20 de ani
Mare sărbătoare în familia Danei Budeanu! Creatoarea de modă le sărbătorește pe gemenele sale, care au venit pe lume în urmă cu 20 de ani, pe 22 noiembrie....
Beneficiile nutriționale ale dovleacului pentru copii. Cum să-l integrezi în alimentația lor
Dovleacul este un aliment plin de nutrienți, ideal pentru alimentația copiilor. Această legumă portocalie este o sursă excelentă de vitamine esențiale, fibre și...
Copil de doar 1 an, bătut cu bestialitate de mama lui, în pătuț. A fost reclamată de tatăl copilului
Scene cutremurătoare s-au petrecut într-o casă din Chișinău. Un copil de doar 1 an și 2 luni a fost victima unui act de violență extremă din partea propriei mame....
Comentarii facebook
Comentarii
Trimite un comentariu