Sari la conținut

Trei minerale esentiale in cursul sarcinii

Nutritia in timpul sarcinii este esentiala. Vorbim despre cele trei minerale fundamentale in cursul sarcinii si despre dozele necesare pentru ca nevoile organismului tau sa fie cu adevarat acoperite.

Calciu. Aportul zilnic recomandat de calciu este de 1000 mg. In cursul sarcinii acestaa trebuie sa ajunga la 1500 mg. Calciul este fundamantal pentru formarea oaselor si dintilor viitorului copil. Putini stiu dar dentitia de lapte si mugurii dentitiei definitive se formeaza in cursul sarcininii, iar pentru dinti sanatosi este nevoie de mult calciu. calciul contribuie si la formarea musculaturii si la procesele de formare a celulelor sangelui.
Produsele lactate sunt o sursa buna de calciu, alaturi de legume cu frunze verzi, peste, tofu, migdale, sucuri cu adaus de calciu, paina si cereale integrale.

In absenta dozei necesare copilul o sa ia calciu din oasele si din dintii tau, iar tu vei avea, dupa nastere probleme.

Fier. Necesarul zilnic este de 27 mg de fier pe zi, pentru a produce celulele rosiicare transporta oxigen pentru copilul tau. Fara fier si tu si fatul sunteti expusi la mai multe riscuri. Printre ele riscul unei insuficiente dezvoltari cerebrale, risc de nastere prematura sau o greutate mica la nastere. Deficitul de fier iti aduce o accentuata senzatie de oboseala, palpitatii, insuficienta respiratorie si alte probleme. Cele mai bune surse naturale de fier sunt carna slaba rosie, spanacul, prunele uscate, linta, fasolea uscata si fulgi de ovaz.

Suplimentel de fier nu sunt deloc bine tolerate de femeile insarcinate, asa ca cea mai buna sursa o reprezinta alimentatia.  

Magneziu. Alaturi de calciu este un mineral esential pentru buna dezvoltare a fatului.  O femeie insarcinata are nevoie de 360-400 de miligrame de magneziu in fiecare zi, cantitate care trebuie adusa din alimente bogate in magneziu sau, in completare de pilulele cu nutrienti pentru perioada prenatala. Intotdeauna cea mai buna solutie este alimentatia divesificata si sanatoasa.

Un truc excelent este sa incluzi in dieta zilnica cel putin unul din cele 10 alimente bogate in magneziu. Acestea sunt: aghinarea, fasolea boabe, broccoli, nucile, cerealele integrale, bananele, seminte de dovleac, dovlecei, avocado.

Citeste si:

Magneziu la fel de important ca si calciu
Sfaturi pentru prima sarcina, de la alte femei
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!