Multe mămici nasc în miezul nopții și nu pentru că așa vor ele, ci pentru că atunci sunt pregătiți bebelușii să vină pe lume. Dar care este motivul pentru care bebelușii sunt născuți noaptea?
Dacă și tu ți-ai adus pe lume puiul în miezul nopții și nu cunoști motivul pentru care el a ales acest lucru, iată răspunsul:
Nașterea bebelușului are legătură cu epoca peșterii și a mamuților
În trecut, pentru strămoșii noștri era mai sigur ca femeia să nască noaptea când oamenii din trib puteau să-i ofere protecție și asistență la naștere mamei. Noaptea era un moment mai sigur pentru nașterea bebelușilor, deoarece, în acest fel, exista un risc mai mic ca ei să fie speriați de prădători.
Corpul unei mame are, de asemenea, o modalitate de a face față mai ușor nașterii, noaptea
Hormonii joacă un rol foarte important în motivul pentru care bebelușii se nasc noaptea. Melatonina, hormonul responsabil pentru somn, ajută la travaliu. Melatonina face contracțiile mai puternice atunci când este cuplat cu hormonul de naștere, oxitocina.
Este important și modul prin care femeia aleagă să nască
Potrivit cercetătorilor, majoritatea bebelușilor din SUA se nasc noaptea, între orele 01:00 și 08:00.
Oamenii de știință au o explicație pentru această regulă. Bebelușii născuți pe cale naturală, fără intervenție, se nasc, de obicei, noaptea. Bebelușii născuți prin cezariană, se nasc de cele mai multe ori dimineața sau în timpul zilei, deoarece operațiile de cezariană nu prea se programează noaptea.
Există o zi anume a săptămânii în care se nasc majoritatea bebelușilor. Despre ce zi este vorba?
Potrivit studiilor, majoritatea bebelușilor din SUA se nasc marțea, comparativ cu cel mai mic număr de nașteri care au loc duminica.
Mami, tu când i-ai dat naștere puiului tău? În ce zi și la ce oră?