Adevarat medicament, usturoiul ne poate oferi o multitudine de beneficii in timpul sarcinii, dar poate avea si riscuri.
In afara faptului ca este un condiment popular in intreaga lume, usturoiul a demonstrat in mii de ani veleitatile unui adevarat medicament. Usturoiul poate ajuta la tratarea anumitor probleme de sanatate care apar de obicei in timpul sarcinii, cum ar fi circulatia sanguina proasta si tensiunea arteriala crescuta. Inainte de a consuma usturoi in timp ce esti insarcinata sau alaptezi este bine sa discuti cu medicul tau si sa discuti despre potentialele pericole si dozele de siguranta.
Beneficii
Usturoiul poate avea rol de antibiotic, poate reduce nivelul de colesterol din sange si poate avea efecte antioxidante. De asemenea, pare a reduce tensiunea arteriala si riscurile de cancer gastric si colorectal. In plus, usturoiul relaxeaza muschii netezi, dilata vasele de sange, stimuleaza imunitatea si reduce stresul oxidativ .
In sarcina
Pentru femeile gravide, usturoiul poate fi bun la imbunatatirea circulatiei sanguine, la scaderea tensiunii arteriale si la reducerea nivelului de colesterol. De asemenea, poate reduce oboseala din timpul sarcinii , si chiar sa distruga bacteriile daunatoare, ciupercile si virusurile. Ar putea ajuta chiar in tratarea infectiilor vaginale, inclusiv in candidoza cronica, sunt de parerea cercetatorii de la Universitatea din Pittsburgh Medical Center.
Cantitati
Pentru a beneficia de portia de sanatate data de usturoi in timpul sarcinii, consuma doi pana la patru catei de usturoi proaspat in fiecare zi. Alternativ, ai putea lua 20 de mililitri de tinctura in fiecare zi. Suplimentele pe baza de usturoi vin de multe ori sub forma de comprimate. Vorbeste cu medicul tau despre doza de usturoi care este potrivita pentru tine in timp ce esti insarcinata (si despre formele in care il iei), deoarece aceste doze pot fi nesigure daca ai anumite afectiuni.
Avertizare
Ca un aliment natural de larg consum si condiment, usturoiul este considerat sigur chiar si in timpul sarcinii. Dar din cauza potentialelor efecte anticoagulante, usturoiul poate provoca sangerari necontrolate in timpul unei interventii chirurgicale sau la nastere, avertizeaza cercetatorii de la Universitatea din Maryland Medical Center. NU trebuie sa iei usturoi inainte, in timpul sau dupa travaliu si nastere sau cezariana. Usturoiul poate, de asemenea, interactiona negativ cu anumite medicamente, cum ar fi anumite anticoagulante sau cu insulina. Usturoiul ar putea creste eliberarea de insulina si niveluri mai mici de zahar din sange, si poate reduce absorbtia de iod, care ar putea duce la hipotiroidism, avertizeaza Clinica Mayo.
Articole relationate
Beneficiile nutriționale ale dovleacului pentru copii. Cum să-l integrezi în alimentația lor
Dovleacul este un aliment plin de nutrienți, ideal pentru alimentația copiilor. Această legumă portocalie este o sursă excelentă de vitamine esențiale, fibre și...
9 Mituri despre sarcină și frig – Demontate!
Sarcina este o perioadă plină de sfaturi contradictorii și mituri. În sezonul rece, multe idei eronate despre impactul frigului asupra sănătății gravidelor pot...
Ești gravidă și dormi mai puțin de 7 ore pe noapte? Cum poate fi afectat copilul
Cercetările chinezilor au identificat o posibilă corelaţie între lipsa odihnei în timpul sarcinii şi posibilitatea ca nou-născutul să sufere de întârzieri în...
Comentarii facebook
Comentarii
Trimite un comentariu