Sari la conținut

Varza de Bruxelles cu pesmet

Varza de Bruxelles este una dintre cele mai sanatoase legume, si este ideala in dieta femeii insarcinate. In plus este foarte simpatica si foarte gustoasa. Poti sa folosesti variantele congelate, cu incredere.

Ca sa faci varza de Bruxelles la cuptor ai nevoie de 600-700 de grame de varza de Bruxelles (daca este congelata, pune-o in apa clocotita si las-o sa fiarba trei minute dupa ce apa incepe din nou sa clocoteasca, apoi scurge apa si las-o sa sa racoreasca; stropeste vazutele cu putin suc de lamaie ca sa-i pastraza culoarea). Iti mai trebuie o bucata de pui sau de porc pregatita la cuptor (foloseste ce ramane de la o friptura), o ceapa, sare, piper si patru linguri de pesmet, plus circa 80 de grame de unt.
 
Pune carnea toaiata marunt in tigaie la foc mare pana se rumeneste usor. Pune ceapa, taiata marunt, peste carne, pune sare si tine pe foc pana se inmoaie putin, circa 2-3 minute. Adauga varzutele de Bruxelles, taiate in doua si o cana de apa - sau apa in care au fiert verzele. Acopera si fierbe totul la foc mic, cinci minute. Da deoparte, pune sare si piper si amesteca usor.



Pune varzutele si restul combinatiei, cu tot cu suc, intr-o tava care merge la cuptor. Pune pesmetul peste untul topit. Trebuie sa rezulte un amestec nisipos. Pune sare si piper. Pune acest amestec peste varzutele de Bruxelles si da totul la cuptor pentru  zece minute, la foc iute, ca sa se rumeneasca frumos. Gata!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!