Sari la conținut

Viata sexuala in timpul sarcinii (II)

Vorbeam intr-un articol trecut despre faptul ca foarte putine femei se mai bucura de o viata sexuala implinita in timpul sarcinii. Stataisticile arata ca doar 20% dintre ele au relatii sexuale constant, in timpul sarcinii, dar si faptul ca de cele mai multe ori, cei care ezita sunt barbatii de teama de a nu face rau copilului.

Citeste si: Sexul in timpul sarcinii (I)

Incepand de la finele celei de a treia luni de sarcina lucrurile intra in normal. Se poate spune ca perioada de acomodare a trecut. Viata reintra in normal, dar la cote mult mai inalte. Din momentul in care placenta devine producatoare de hormoni feminini, care ajuta la dezvoltarea si intretinerea sarcinei, te vei simti in forma maxima. Dispar si greturile si oboseala, care lasa loc unui tonus fizic si psihic de zile mari, completat in mod fericit, cu un libidou maxim. Al doilea trimestru de sarcina mai este numit si “perioada de glorie”.
Al doilea trimestru este trimestrul pentru dragoste. Orgasmul feminin este mult mai intens, mult mai rapid obtinut, pentru ca zona genitala este foarte bine vascularizata. In plus hormonii feminini sunt in concentratii maxime. Nu sunt putine cazurile in care unele femei au primul lor orgasm adevarat in aceasta perioada”, spune medicul Rene Frydman.

Concluzia este ca nu trebuie sa ai nici un fel de retineri, Iubeste si lasa-te iubita. Profita din plin de perioada minunata prin care treci. Respecta regulile normale de igiena personala, mergi regulat la controalele obligatorii din timpul sarcinii si nimic nu poate sta in calea fericirii tale si a viitoarei tale familii.

Al treilea trimestru

Aceasta perioada este una de stagnare. Abdomenul in evolutie, oboseala accentuata, reduc confortul. “Organic vorbind femeia poate face sex pana in momentul in care naste, dar sunt necesare tehnici care sa nu o solicite fizic pentru ca in trimestrul trei, femeia insarcinata pierde mult din mobilitate si din conditia fizica. In plus partenerul trebuie sa fie atent pentru ca penetrarea poate produce durere locala – dar fara ca aceasta sa insemne vreo problema. Este vorba de tensiunea locala crescuta in musculatura pelviana”, spune medicul Rene Frydman.



Medicul ii sfaturieste pe viitorii tati sa gaseasca instrumente verbale sau non-verbale prin care sa spuna partenerelor ca sunt seducatoare in ciuda dimensiunilor si a kilogramelor in plus, consecinta inevitabila a sarcinii.

Interesant este faptul ca daca apetitul femei pentru sex, inclusiv in cel de al treilea trimestru ramane destul de ridicat (o parte din cauza fiind hormonii femininini si cei care controleaza evolutia sarcinii), barbatii devin mult mai rezervati. Imaginea viitoarei mame o anihileaza pe cea a femeii, iar libidoul masculin se reduce instinctiv.
Si apare un paradox. Un interes crescut pentru sex din partea femeii, si o diminuarea a acestuia din partea partenerului.

Este o chestiune absolut fiziologica care se petrece in cei doi viitori parinti, asa ca viitoarele mamici trebuie sa se fereasca sa faca reprosuri viitorilor tati. Ei nu si-au pierdut intereseul, ci pur si simplu vad in partenera lor doar mama viitorului loc copil”, explica medicul Rene Frydman.

Fii creativa!

Daca penetrarea este neplacuta, exista alte modalitati prin care poti oferi si primi placere. Te poti lasa atinsa, mangaiata. Lasa curbele dulci ale abdomenului sa fie si atinse si privite.

Uneori abstinenta este necesara

Exista situatii cand recomandarea medicului este de a reduce sau renunta la viata sexuala pe parcursul sarcinii. Recomandarea este necesara atunci cand exista riscul nasterii premature. Sexul nu este recomandat in cazul in care ai fost diagnosticata cu placenta praevia, cand aceasta acopera colul uterin. In caz de hipertensiune, de sangerari vaginale sexul nu este recomandat.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!