Sari la conținut

Viitoare mămică în săptămâna 37 de sarcină cu risc ridicat, în timpul pandemiei cu COVID-19. Iată ce i-au spus medicii

Nu este niciodată un moment bun pentru a avea o sarcină cu risc ridicat, dar a fi la câteva săptămâni de naștere în timpul unei pandemii este una dintre cele mai grave situații posibile.

În această situație se află și o mămică din Pennsylvania, USA, gravidă în 37 de săptămâni. Din fericire, medicii i-au explicat că va fi bine.

Cu o lună în urmă, eu și soțul meu eram îngrijorați că nu puteam fi de acord cu numele bebelușului pe care urmează să îl nasc. Acum, mi-aș dori ca doar numele puiului meu să fie singura problemă, având în vedere ce vremuri trăim.

Zilele trecute am plâns în timp ce vorbeam cu medicul meu despre teama că eu și bebelușul vom muri în timpul nașterii lui.

Nu există niciodată un moment bun pentru a duce la bun sfârșit o sarcină cu risc, dar cea mai grea perioadă este să fii însărcinată și să urmeze să naști în mijlocul focarului COVID-19. Sigur, o complicație medicală necunoscută a avut loc și în 2014, când eram însărcinată cu primul meu copil. Am avut hemoragie și am fost nevoită să stau în spital, unde am avut parte de transfuzii de sânge multiple, dar totul a decurs bine. Pe baza acestui lucru și faptul că am avut atunci încredere în medici și totul a fost în regulă, mă simt încrezătoare și de această dată.

Totuși, trăiesc cu frică aproape constant, gândindu-mă la toate lucrurile care se pot întâmpla la naștere, din cauza Coronavirusului.

Temerile de la naștere în perioada COVID-19

Deși nu sunt încă o mulțime de cercetări, rezultatele preliminare arată că virusul COVID-19 nu poate fi transmis de la mamă la bebeluș în sarcina târzie.

► Citește și: Ce înseamnă să te pregăteşti pentru naşterea copilului

CDC a raportat că: "Niciun nou-născut a cărei mamă are COVID-19 nu a fost testat pozitiv cu acest virus."
Acest lucru reprezintă o ușurare pentru viitoarele mămici din această perioadă.

Chiar și așa, ce se întâmplă dacă medicii nu vor fi în sala de naștere cu mine?

Ce se întâmplă dacă există în spital bolnavi de COVID-19?

Ce se întâmplă dacă spitalul are personal redus și nu există nimeni în preajmă să mă ajute dacă încep să sângerez?

Acestea sunt gândurile care îi trec prin cap viitoarei mămici care se gândește cu groază la momentul nașterii.

► Citește și: Cele mai noi informații despre modul în care coronavirusul afectează bebelușii și preșcolarii
 

În loc de bucurie, fiecare zi îmi aduce un nou val de anxietate și furie.

Mă gândesc la momentul nașterii. Nașterea în timpul unei pandemii nu a fost niciodată un gând care să-mi fi trecut prin minte. Acum mă gândesc la asta. Și mă gândesc în fiecare zi. În fiecare oră. În fiecare minut.

Încerc să-mi păstrez calmul și să-mi mențin credința. Știu că spitalul și medicii vor face tot ce le stau în putință. Au încercat să mă liniștească spunându-mi că travaliul și nașterea vor avea loc într-o zonă mai izolată a spitalului.

Medicul mi-a explicat că spitalul limitează numărul de vizitatori pentru a preveni răspândirea virusului.

Am observat aceeași privire plină de teamă pe fața oricărei femei însărcinate care aștepta să între în cabinetul medicului.

Le-am văzut tristețea, lacrimile ascunse și dezamăgirea pe chip. Mi-am amintit că suntem toate în această situație cruntă. Cu toate acestea, m-am simțit singură, deodată.

Sper să fie totul bine...

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!