Unul dintre motivele principale pentru care multe căsnicii eșuează este pentru că partenerii au așteptări nerealiste. Există o mulțime de mituri despre căsătorie, despre cum ar trebui să arate o căsnicie fericită și această percepție nu se aliniază întotdeauna cu realitatea, ceea ce, în cele din urmă, te poate face să fii dezamăgită și descurajată, atunci când tu și partenerul tău întâmpinați provocări.
Iată câteva mituri despre căsătorie, de la un psiholog:
Căsătoria înseamnă fericire veșnică
În ciuda celor mai romantice filme pe care le vizionăm de fiecare dată cu drag, căsătoria nu înseamnă fericire veșnică. Nicio căsătorie nu este perfectă; toate căsătoriile au dificultățile lor. Indiferent pe cine alegi să-ți fie partener pentru întreaga viață, nu uita că vor exista provocări.
Căsătoria îți umple golurile pe care le ai
Mulți oameni se căsătoresc inconștient, crezând că partenerii lor vor reuși să umple anumite goluri. De fapt, oamenii folosesc adesea cuvinte, precum: „mă completezi atât de bine” sau „mă faci să mă simt întreg”. Apoi cred că partenerul lor este de vină atunci când nu se simt întregi sau completați. Nu este nimeni responsabil să-ți umple golurile sau să te facă să te simți întreagă. Singura persoană responsabilă pentru aceste lucruri ești chiar tu.
Căsătoria înseamnă să-ți găsești sufletul pereche
Mitul cu sufletele pereche îl găsim adesea în basme sau filme. Este absolut minunat dacă găsești un partener pe care îl consideri sufletul tău pereche. Cu toate acestea, există o mulțime de oameni cu care te-ai putea căsători și cu care ai putea construi o relație sănătoasă.
Căsnicia înseamnă să-ți iubești partenerul tot timpul
Vor fi momente în care ești îndrăgostită nebunește de soțul tău, dar vor fi și momente în care ești nervoasă și pe punctul de a divorța. Acest lucru este normal într-o căsnicie și asta nu înseamnă că ai o relație nepotrivită.
Căsnicia presupune să fii tot timpul de acord cu partenerul
Conflictele sunt des întâlnite în căsnicii și nu tot timpul trebuie să fii de acord cu partenerul tău. De fapt, diferențele dintre voi vă pot atrage împreună și pot deveni o oportunitate de a învăța și de a vă dezvolta, pe măsură ce deveniți o unitate și veniți cu planuri care funcționează pentru amândoi.
Căsnicia presupune să nu te culci niciodată supărată pe soțul tău
Sfatul pe care îl primesc majoritatea dintre noile cupluri este să nu te culci niciodată supărat pe partenerul tău, dar acest lucru nu este întotdeauna realist. Dacă sunteți supărați unul pe celălalt și aveți dificultăți în rezolvarea unui conflict, atunci este în regulă să luați o mică pauză și să vă culcați supărați. Acest timp suplimentar vă poate permite să aveți o perspectivă mai bună în dimineața următoare.
Dacă partenerul tău te iubește cu adevărat, el va ști întotdeauna care sunt nevoile tale
Partenerul tău nu îți poate citi gândurile și nici tu nu i le poți citi lui. Trebuie să comunici cu el și să îi spui care sunt nevoile tale. Nimeni nu poate citi gândurile persoanei de lângă și această abordare ne poate face să ne simțim dezamăgiți.
Fericirea ta este responsabilitatea partenerului tău
Este datoria ta să te simți fericită, nu de datoria partenerului sau a soțului tău. Tu ești singura responsabilă pentru tot ceea ce ține de fericirea ta. Desigur, este important ca partenerul tău să fie receptiv și să se adapteze nevoilor tale, dar nu este de datoria lui să te împlinească.