Sari la conținut

3 lucruri pe care le fac părinții inteligenți, înainte de începerea școlii, potrivit unui terapeut de familie

În curând va începe școala și, odată cu ea, vin la pachet o mulțime de factori care implică stresul și anxietatea, atât pentru părinți, cât și pentru copii. Orele de culcare devin mai stricte, iar anxietatea de separare se accentuează. Vestea bună: organizarea va face această tranziție mai ușoară pentru tine și copilul tău, spune Gayane Aramyan, un terapeut de familie din Sherman Oaks, California.

Iată care sunt cele 3 lucruri pe care părinții inteligenți le fac înainte de începerea școlii:

Stabilește rutina de dimineață cu ceva timp înainte de începerea școlii

Dacă îți trimiți copilul mai devreme la culcare sau dacă îi reduci brusc timpul petrecut la televizor, aceste lucruri se pot simți ca o pedeapsă pentru cel mic.  Recomandarea terapeutului este să introduci aceste modificări în rutina copilului cu ceva timp înainte de începerea școlii.

Ce poți face în acest sens?

  • Dimineața te poți trezi mai devreme
  • Alege hainele pentru a doua zi cu o seară înainte. La fel poți proceda și cu pregătirea pachețelului pentru școală
  • Recompensează-ți copilul ori de câte ori aceste sarcini sunt finalizate.

Reducerea anxietății de separare

Aproape toți copiii cu vârsta cuprinsă între 18 luni și 3 ani au un anumit nivel de anxietate de separare, potrivit Stanford Medicine. Aproximativ 3% dintre copii continuă să experimenteze anxietatea de separare până la vârsta școlară, a raportat Spitalul de Copii din Philadelphia în 2021.

“Face parte din dezvoltarea normală a unui copil”, spune Aramyan, așa că atunci când îți lași copilul la școală, nu uita să-i spui: „Mami sau tati o să te ia. Mă întorc. Ne vedem mai tarziu. Chiar dacă pare evident, este important să verbalizezi asta în fiecare zi”, adaugă ea.

Insuflă-i copilului tău sentimentul de încredere

Presiunea de a avea rezultate bune la școală poate fi stresantă pentru copii. Arată-i copilului că ai încredere în el, chiar și atunci când face greșeli, spune Aramyan.

„Vorbește cu copilul tău despre despre sentimentele lui și întreabă-l dacă are nevoie de ajutorul”, adaugă ea.

Elevii încrezători au șanse mai mari să învețe mai repede și să vorbească în fața clasei, a menționat un articol din 2017 al Asociației Naționale de Educație.

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!