Sari la conținut

6 ceaiuri recomandate de medici vara

Nu ştiu voi ce beţi vara, dar eu mă cam satur de apă. Adică ştiu, mă rog, bănuiesc, într-un fel, din ce mai văd pe la terase. Sucuri, limonade şi bere. Dar pentru cei ca mine, care nu sunt prieteni deloc cu sucurile carbogazoase sau alcoolul, ceaiurile ar mai fi ceva variante. Medicii chiar recomandă consumul de ceaiuri vara. Plus că am descoperit nişte ceainării super prin oraş, care au reuşit să mă convingă de cât de fain e să bei ceai vara, într-o grădina sau chiar la tine pe balcon/terasă.

Doar că vedeţi voi, cu ceaiurile astea poate fi o problemă. Deşi nu sunt medicamente, au totuşi efect terapeutic. Şi mă cam tem să nu îmi fac rău singură, dacă nu ştiu ce impact are fiecare sortiment asupra corpului. Aşa că tot la medic am ajuns, pentru că nu e suficient să citeşti pe o cutie, care îţi zice doar un dozaj de plic la cană…

Aşadar, doamna doctor Ruxandra Constantina, medic de familie, cu specializare în apifitoterapie şi naturopatie, mi-a răspuns la întrebări şi iată ce am aflat.

►Citeşte şi Ai grija ce ceai bei in sarcina

Lista de mai jos este tocmai bună pentru printat şi pus în perete, la bucătărie!

•    Odată cu venirea anotimpului cald, organismul uman are nevoie de o hidratare suplimentară, care să refacă pierderile accentuate prin transpiraţie, apărute ca un mecanism de adaptare împotriva temperaturilor crescute.

•    În anotimpul cald trebuie să nu cedăm primului impuls, acela de a ne repezi la sticla cu băutură carbogazoasă din comerţ, ci să consumăm din belşug apă minerală, la fel ca şi ceaiuri. Acestea reprezintă o băutură excelentă pentru vară, de preferat consumate la temperatura camerei, eventual cu 1 cub de gheaţă.

De ce este bine să consumăm ceai în zilele caniculare

Ceaiul are proprietatea de a hidrata organismul, are efect răcoritor şi revigorant, este benefic asupra sănătăţii generale a corpului.

Poate cel mai răcoritor ceai de vară este ceaiul de mentă amestecat cu ceai verde, în părţi egale. 

Amestecul se prepară sub formă de infuzie, cu o crenguţă de mentă şi o linguriţă de ceai verde (uscat). Se lasă la infuzat 1-2 minute şi se bea rece.

(...)

Citeşte mai mult pe florinabadea.ro
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!