Către toate femeile care au crescut copii: dacă sunteţi nou venite în lumea antreprenoriatului, dacă vă schimbaţi cariera sau dacă vă întoarceţi la locul de muncă după ce aţi trecut prin concediul de maternitate, citiți articolul potrivit! Fondatoarea YouthfulNest, Lisa Janvrin, mamă a 4 copii, consideră că tinerele mame sunt cum nu se poate mai pregătite pentru a deveni antreprenoare de succes.
Și pentru că am auzit adesea că a fi mamă este echivalentul unui job full time neplătit, dacă stăm să ne gândim un pic mai bine exact despre asta este vorba: antreprenoriat.
Iată șase motive pentru care spunem că mamele ar putea fi cei mai buni antreprenori:
1. Mamele nu dramatizează
Tinerele mame sunt obișnuite ca lucrurile să nu iasă (deloc) cum își imaginează ele. De la schimbat scutecele la 2 noaptea, până la făcut tantrumuri din senin, viața tinerelor mame poate fi un adevărat haos.
Ele au învățat cum să își mențină sănătatea mentală pentru a depăși aceste situații neplăcute. Antreprenorii trăiesc experiențe similare, aflându-se deseori în situații neplăcute. Într-o zi simți că business-ul ar putea eșua, dar apoi, după o mică victorie, ți se reamintește de ce ai intrat în afacerea personală și realizezi că, până la urmă, merită tot efortul.
2. Nu se lasă intimidate de mici chestiuni
Dacă memele ar dramatiza la fiecare “eroare” a copiilor, nu ar mai avea timp să se bucure de lucrurile bune care se întâmplă în jurul lor. Ele curăță rapid murdăria, bandajează o “bubă”, îmbracă copilul, fac zig-zag printre haine și scutece împrăștiate pe jos. Totul, pentru a se bucura, ulterior, de zâmbetul copilului.
Ca antreprenor, abilitatea de a sta focusat și a te axa pe imaginea de ansamblu se va dovedi o caracteristică de succes. Îți va permite să dezvolți relații pe termen lung cu oamenii de succes, iar acest lucru aduce un plus afacerii.
3. Timpul zboară când te simți bine
Să jonglezi cu ziua plină a unui copil, de la timp de joacă, de somn, teme, mâncare și multe altele înzestrează tânăra mamă cu aptitudini importante de management al timpului. Mamele știu cu exactitate ce lucruri trebuie făcute rapid și ce lucruri suportă amânare, fiind foarte eficiente în acest sens.
Similar, un business poate fi focusat pe schimbări rapide sau pe termen lung. Uneori este despre a dezvolta o strategie complexă și este esențial să știi când și unde să investești timp.
4. Mamele arată bine cu diverse pălării
Mamele sunt obișnuite să poarte multe pălării. De la cele de bucătar, doctori, terapeuți, până la profesori sau șoferi. Pentru unele sunt pregătite încă înainte de sarcină, pe altele le învață ulterior de pe YouTube, de voie sau de nevoie.
Majoritatea antreprenorilor posedă o varietate de aptitudini aplicabile din start, dar pe măsură ce “se afunda” în business, este necesar să învețe altele, să se adapteze. Adică fix ceea ce fac tinerele mame, deja obișnuite cu acest lucru.
5. Știu că nu e vina lor și iubesc necondiționat
Pentru atunci când copilul tău alege să fie ținut în brațe de tată. Sau atunci când adolescentul tău nu mai dorește să fie îmbrățișat, mai ales de față cu prietenii săi. Mamele învață însă adaptarea și să privească pe termen lung, știind că iubirea vine necondiționat și că numai așa se cresc oameni cu suflet bun.
Același lucru se aplică și atunci când antreprenorii sunt refuzați sau nu primesc fondurile dorite. Este greu să nu primești aceste refuzuri la nivel personal, mai ales când este vorba de ceva ce tu ai creat, cu munca ta.
Indiferent de câte ori este refuzat un antreprenor, mulți dintre ei continuă, persistă. De ce? Pentru că ei au credința că pot face cu adevărat o diferență, și pentru că ei cred în ei înșiși.
6. Banii nu cresc în copaci
Deseori mamele sunt responsabile cu bugetarea, având în vedere că ele achiziționează, cel puțin câțiva ani, cele necesare copilului. În timp, mamele devin experte în managerierea banilor – știu de unde să cumpere, când și ce, cum să economisească și aceste capacități ajută la creșterea economiilor familiei.
Majoritatea startup-urilor sunt initial finantate din veniturile personale ale fondatorilor. Acest lucru face ca fiecare decizie pecuniara sa fie cruciala. Un antreprenor trebuie sa decida ce face cu fiecare leut, similar cu bugetarea necesitatilor casei si copilului de catre mame.
Sursa
Sursa foto: Free pik