Sari la conținut

7 mituri despre parenting și creșterea copiilor

De cele mai multe ori, părinții simt nevoia să intervină și să se implice în sarcinile pe care le au micuții lor. Cu toate acestea, experții spun că prea multă implicare directă din partea părinților îi poate face pe cei mici să-și controleze mai greu atenția, comportamentul și emoțiile. De aceea, poate fi mai bine să-ți lași copiii să se ocupe de propriile sarcini, pentru că, în acest fel, ei pot învăța să se autoregleze în anumite situații și să devină mai independenți.

Știm cât este de dificil ca și părinte să stabilești ce e bine și ce e rău pentru copilul tău, așa că îți venim în ajutor cu explicația a câtorva mituri:

Zahărul îi face pe copii hiperactivi

Conform studiilor, zahărul nu îi face pe cei mici hiperactivi sau, cel puțin, nu pe majoritatea dintre ei. Ar putea fi entuziasmul pentru dulciuri pe care îl experimentează la o petrecere aniversară care îi poate face hiperactivi, nu dulciurile în sine.

A-i spune „nu” copilului îl va face să se simtă criticat

Este în regulă să le spui copiilor tăi „nu”. De fapt, atâta timp cât nu sună agresiv, copilul tău se poate simți mai în siguranță, dacă îi impui anumite limite. Acest lucru îl poate învăța pe copilul tău o varietate de abilități noi. Este foarte important pe ce ton îi spui „nu” copilului.

Nevoile copilului trebuie să fie întotdeauna pe primul loc

Parentingul poate fi epuizant din punct de vedere emoțional și fizic și chiar necesită mult efort pentru a satisface nevoile copiilor tăi. Este foarte important ca părintele să fie stabil și sănătos din punct de vedere mental, astfel încât să-și poată educa copiii în direcția corectă. În plus, copilul tău s-ar putea simți speriat dacă nu ești 100% o persoană stabilă, deoarece tu ești principalul responsabil pentru siguranța și protecția lui.

Copilul va deveni un răsfățat dacă îl ții prea mult în brațe

Bebelușii au nevoie de cât mai multă atenție și implicare din partea părinților lor. Acest lucru îi ajută să se dezvolte emoțional, fizic și mental si creează o legătură strânsă între tine și micuțul tău.

Lasă copilul să mai plângă din când în când

Bebelușul tău nu plânge ca să te manipuleze. El plânge pentru că, probabil, îi este foame, somn sau se simte singur. Bebelușii pot înțelege ce înseamnă manipularea abia după primele 9 luni de viață și pot plânge pentru a obține ceea ce își doresc.

Practicarea anumitor sporturi va face copilul mai înalt

Nu sportul va determina înălțimea copilului tău, ci genetica. Ce poți face este să te concentrezi pe alimentația copilului tău. S-ar putea să nu-l facă mai înalt, însă alimentația este foarte importantă pentru creșterea și dezvoltarea lui. Cu toate acestea, nu înseamnă că nu ar trebui să îți înscrii copilul la un sport, deoarece sportul are o mulțime de beneficii.

Câte o palmă ocazională va învăța copilul cum să se comporte

Lovirea poate determina copilul să devină agresiv, antisocial și pot apărea probleme de sănătate mintală pe termen lung. Disciplinarea copilului nu se face prin violență fizică. Este important să-ți construiești o relație bazată pe încredere cu copilul tău, pentru a-l ajuta să depășească crizele de furie.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!