Parentingul e greu! Și nu este greu pentru că știi exact ce trebuie să faci și nu poți, ci pentru că, de cele mai multe ori, habar nu ai cum să te comporți cu copiii tăi, în ciuda celor mai bune intenții pe care le ai. Ce ne poate ajuta? Probabil instinctul, despre care se spune că niciodată nu ne minte, dar și experiența pe care o dobândim pe parcurs și experiența împărtășită a celorlalți, care au trecut prin situații similare cu ale noastre.
Am adunat aici câteva sfaturi primite de niște copii de la părinții lor, copii care între timp au devenit adulți, și ne-am bucura dacă ne-ați lăsa și voi, în comentarii, sfatul care v-a ajutat cel mai mult, de-a lungul vieții.
Disciplina este cea care îți aduce libertate
„Să te trezești devreme, să mănânci alimente sănătoase, să lucrezi, să faci ceea ce trebuie (chiar dacă este greu) și să economisești bani sunt doar câteva lucruri care necesită disciplină. Dezvoltarea disciplinei te va ajuta să excelezi în fiecare aspect al vieții. Există un motiv pentru care sloganul Nike este „Just Do It”. Tatăl meu a subliniat întotdeauna importanța de a face ceea ce trebuie făcut, chiar dacă nu ai chef. Sentimentele și motivația se vor schimba mereu, dar disciplina poate deveni un obicei care îți va face viața mai ușoară.
Comportă-te ca o rață
„Înainte de a se pensiona, tatăl meu a fost președintele unei mari corporații. El ne-a spus unul dintre secretele succesului său: când nu ești sigur ce să faci, comportă-te ca o rață: liniștită la suprafață, în timp ce înoată ca o nebună pe dedesubt! Nimeni nu vrea să urmeze un lider ezitant și nesigur.”
Când te rogi, începe prin a spune lucrurile de care ești recunoscător
„Auzim adesea despre exersarea recunoștinței tot timpul, dar uneori este dificil să știm cum să implementăm această practică în viața noastră de zi cu zi. Sfatul mamei mele mi-a arătat o practică bună în ceea ce privește exersarea recunoștinței și arătarea credinței față de Dumnezeu. Ea a spus să ne începem întotdeauna rugăciunile mulțumind lui Dumnezeu pentru toate binecuvântările din viața noastră. De multe ori, începem să ne rugăm pentru lucrurile pe care le dorim, dar dacă mulțumești pentru ceea ce ai, rareori simți nevoia să ceri multe după aceea.”
Vorbește cu persoana iubită așa cum o faci cu prietenii
„Pare de bun simț că i-am trata pe cei dragi cu cel mai mare respect și bunătate, dar de multe ori realitatea este departe de un astfel de comportament. Dacă te gândești bine, uneori țipăm la membrii familiei sau chiar spunem lucruri grosolane pe care nu le-am spune niciodată unei cunoștințe sau unui prieten. Mama mi-a spus să mă gândesc mereu la asta și să depun eforturi pentru a-i trata pe cei pe care îi iubim așa cum merită să fie tratați.”
Articole relationate
Garderoba bebelușului la zăpadă: cum să îți protejezi micuțul în zilele reci de iarnă
Zăpada aduce bucurie și magie în sezonul rece, dar, pentru părinți, vine și cu provocarea de a-și îmbrăca bebelușul corect pentru vremea rece. Pielea delicată...
Cum îți ajuți copilul de grădiniță să memoreze mai ușor poeziile pentru serbare
Memorarea unei poezii poate părea o provocare pentru un copil de grădiniță, dar cu abordarea potrivită, procesul poate deveni o experiență distractivă și plină de...
9 Mituri despre sarcină și frig – Demontate!
Sarcina este o perioadă plină de sfaturi contradictorii și mituri. În sezonul rece, multe idei eronate despre impactul frigului asupra sănătății gravidelor pot...
Comentarii facebook
Comentarii
Trimite un comentariu