Pe mine la o petrecere ma intereseaza doua lucruri: aperitivele si prajiturile. Restul mancarurrilor mai grele le las pentru altii pentru ca ma baloneaza, ma molesesc si imi piere tot cheful de distractie. Si, in plus, cat poti sa mananci seara?
Dar aperitivele nu trebuie sa fie niste simple sendvisuri pe care ti le faci singur furand cate o felie de branza si un castravete de pe platouri. Daca este sarbatoare, atunci sarbatoare sa fie! Cum ar fi aceste briose care contin rozmarin, rosii uscate la soare si prosciutto. In plus, sunt simplu de facut, nu doar de efect.
Ingredientele de care ai nevoie
2 cani de faina
o cana de branza parmezan
o lingura de praf de copt
o lingurita de zahar
sare si piper
o cana de lapte batut
o cana de unt topit si racit
o cana de rosii uscate la soare taiate marunt
trei linguri de rozmarin proaspat tocat marunt
felii subtiri de prosciutto taiate in bucati.
Cum se prepara
Se incalzeste cuptorul la 450 de grade.
Intr-un castron mare pune impreuna faina, parmezanul (lasa un pic si pentru mai tarziu), praful de copt, zaharul, piperul si sarea. Adauga laptele batut, untul, rozmarinul si rosiile si amesteca pana cand compozitia devine omogena.
Aluatul astfel obtinut este pus in tavile de briose. Se pun doua linguri de aluat in fiecare si vor iesi cam 35 de aperitive. Pe deasupra presari un pic de parmezan.
Se tin la cuptor in jur de 10 minute, pana cand devin usor aurii.
La servire: se servesc la temperatura camerei. Se orneaza deasupra cu o felie de prosciutto rulata.