A fi mama este o stare de metamorfoza biologica, psihica si emotionala, dincolo de ceea ce noi putem percepe si imagina, o stare nedescifrata inca in totalitate de stiinta.
Ne gandim deseori cu dorinta, nerabdare si apoi cu teama la momentul in care vom da nastere primului copil. Ce urmeaza? Cum se va schimba viata noastra? Cum vom fi noi? Pare a fi un salt in necunoscut o stare coplesitoare de continuu prezent in care nu prea poti sa iti imaginezi viitorul chiar daca, pana la un moment dat, ti-ai creat in minte tot felul de scenarii. Si asa este, din momentul in care “ai pasit dincolo”, nu mai esti aceeasi persoana, nu iti mai apartii si devine greu uneori sa ai control asupra propriilor tale reactii. Esti iremediabil si inseparabil legata prin fire vazute si nevazute de o alta fiinta care acum se numeste “copilul tau”.
Din momentul conceptiei incepe transformarea ta. Acest moment este trait in general cu fericire si implinire dar si cu confuzie in unele cazuri. Totul depinde de istoria vietii tale si de momentul de maturitate in care te afli. Ce ar fi bine sa stii, in acest moment de gratie in care tot universul te sustine, ca sa duci la bun sfarsit sarcina, sa nasti si cresti un copil?
Foto: Pixabay.com
Putine sau multe, marunte sau importante, tot ceea am cules din experienta mea profesionala sau personala ca mamica, incep acum sa ti le transmit tie, prin intermediul acestui site, pentru a selecta de aici tot ce ai tu nevoie. Poti sa iei acest articol ca un angajament al meu fata de tine, ca iti voi fi alaturi prin articole si ca iti voi raspunde la intrebari, atunci cand le vei pune.
Sfatul unui psiholog-mamica este pretios si nu doar pentru a pune la loc sau a vindeca ceea ce a fost pus in interiorul tau. Psihologul lucreaza si cu experientele de pe traseul tau personal. Terapia putea fi facuta doar in perioada de dinainte de conceptie pentru ca ea presupune uneori framantari si reintalniri cu situati mai putin placute, care pot stresa fatul sau copilul. Ceea ce poate face un specialist acum, este sa te ghideze. Sa iti spuna ce urmeaza, la ce poti sa te astepti ca sa inlaturi frica sau teama de necunoscut. Sa te antreneze sa iti mentii calmul si dispozitia pozitiva pentru ca starile tale sunt direct simtite de copil, traite amplificat de catre acesta si reprezinta modalitatea in care el ulterior se va raporta la lume si la viata.
Astfel ca sunt aici pentru tine mamica, pentru ca stiu si din propria experienta, ca in acest traseu frumos ai nevoie de sprijin si ajutor, pentru a te mentine in echilibru si armonie. In doua cuvinte aceasta este starea de care ai nevoie in interiorul tau, pentru a creste un copil frumos si sanatos.
Te asteptam in comunitatea noastra cu toate intrebarile care te nelinistesc si impreuna vom gasi raspunsurile!