Sărbătorile pascale se leagă, fără doar și poate, și de carnea de miel. Dacă te gândești să o introduci în alimentația celui mic, atunci trebuie să știi că se recomandă, adesea, după vârsta de 5 ani. Am enumerat aici motivele.
Cu toate acestea, îți recomandăm o rețetă ce poate fi servită micuților începând cu 3-4 ani. Nu va fi nicio problemă dacă va mânca miel de la această vârstă, atâta timp cât nu va exagera cu cantitatea.
Iată de ce avem nevoie, pentru fix 3 porții:
150 de grame de carne macră de miel
1 cartof dulce
1 morcov
1 ceapă
Un pumn de spanac
Sare
Tarhon
O linguriță de ardei iute
Cum pregătim ingredientele:
1. Carnea și cartoful dulce le tăiem cubulețe
2. Morcovul și ceapa le tăiem rondele
3. Punem 150 de ml de apă la fiert, cu sare, și adăugăm carnea pe care o fierbem timp de 10 minute
4. Separat, într-un vas pe care îl vom folosi la cuptor punem, pe rând, în straturi:
- de tot frunzele de spanac
- deasupra morcovul și ceapa rondele
- presărăm sare și punem tarhonul
- punem carnea de miel cubulețe
- cartoful dulce cubulețe și o linguriță de boia
- din nou puțină sare și tarhon.
- o cană de apă.
Băgăm amestecul la cuptor timp de aproximativ o oră, la 180 de grade, până ce carnea și legumele sunt înmuiate, după care savurăm preparatul!