- Este foarte important dialogul! Chiar si o disputa cu cateva tipete si lacrimi, este de preferat decat sa nu spuneti nimic, si sa pastrati totul pentru dumneavoastra. Sinceritatea apropie intotdeauna cuplul.
- Nu centrati totul asupra bebelusului dumneavoastra, deoarece nu il va inlocui niciodata pe tata.
- Respectati incertitudinile celorlalti: nu fortati un tata sa faca ceva si nu il culpabilizati ca nu doreste sa se implice la fel de mult ca dumneavoastra.
- Puneti-va in locul tatalui: cum ati reactiona daca nu ati fi mai mult decat un spectator?
- Recunoasteti realitatea lucrurilor: in majoritatea tarilor, tatii consacra 70% din timpul lor serviciului. Si spuneti-va clar ca daca dumneavoastra aveti preocupari, si ei le au pe ale lor. Ideea de a avea o gura in plus de hranit poate mari dorinta lor de a munci pentru a-i linisti.
- Propuneti tatilor insarcinari precise: sa ii dea bebelusului ultimul biberon de seara, sa ii faca baia… Si nu ramaneti acolo iscodindu-l in timp ce se ocupa de micutul dumneavoastra, daca este nevoie veti veni imediat.
- Nu ii puneti sistematic bebelusul in brate tatalui atunci cand plange pentru a nu-si crea o imagine negativa despre copilul sau.
- Complimentati-va partenerul spunandu-i ca este un tata sau o mama minunat(a).
- Gasiti timp pentru cuplul dumneavoastra: trebuie neaparat sa gasiti timp pentru a fi singuri. Cuplul nu trebuie niciodata sa dispara in favoarea copilului. In plus, cu cat copilul va va simti mai fericiti si infloritori pe amandoi, cu atat se va simti si el mai bine. Organizati patru iesiri pe saptamana la fiecate inceput de luna, cu scopul de a va obliga sa le respectati. Rugati-i pe bunicii copilului sau o bona sa aiba grija de bebelusul dumneavoastra. In sfarsit, programati-va o seara pe saptamana pentru marele joc. Puneti copilul la culcare inainte de intoarcerea sa acasa, pregatiti-va cu grija, oferiti-i o mancare deosebita si pentru restul…ramane sa va puneti imaginatia la lucru.
- Tags:
- sfaturi
- cuplu
- dupa nastere
Articole relationate
Timiditatea la copii: Cum să o deosebești de introversie și ce poți face pentru a-l ajuta pe cel mic să devină îndrăznet
Timiditatea este un comportament frecvent la copii, dar adesea confundat cu introversia. Deși ambele pot implica preferința pentru liniște sau reticența față de...
Diferența între răceală și gripă: Cum faci diferența între ele
Când vine sezonul rece, părinții se confruntă frecvent cu dilema: este vorba de o simplă răceală sau de gripă? Deși simptomele pot fi similare, diferențele sunt...
Primul sezon rece al bebelușului: Ghid de îngrijire
Iarna aduce o mulțime de provocări pentru proaspeții părinți, mai ales dacă este primul sezon rece al bebelușului. De la temperaturile scăzute la aerul uscat din...
Comentarii facebook
Comentarii
Trimite un comentariu