Săptămâna aceasta este Săptămâna Mondială a Imunizării și am zis să adun aici, pe blog, câteva informații importante despre anumite afecțiuni și despre faptul că avem posibilitatea să ne vaccinăm copiii și chiar pe noi împotriva acestor afecțiuni. Bineînțeles că știu veșnicile discuții pro și contra vaccinare și, deși respect opiniile tuturor, așa cum am mai spus, eu susțin vaccinarea, și am ales să adun aici aceste informații pentru aceia dintre voi care le caută și care au nevoie de ele.
► Citeşte şi Testul Papanicolau - interpretare rezultate
Astăzi, despre infecția cu HPV, Human Papilloma Virus, care este un virus responsabil pentru cea mai frecventă și mai răspândită infecție cu transmitere sexuală. HPV a fost clasificat în ultimul raport al American Association for Cancer Research (AACR) ca al doilea agent patogen responsabil pentru cancer în lume.
În familia mea a existat cancer de sân și de col uterin, așa că mi se pare cu atât mai mult important să fiu prevăzătoare, atât în ceea ce mă privește, cât și în ceea ce o privește pe fetița mea. Ca idee, în fiecare an, sunt diagnosticate 4343 de cazuri noi de cancer de col uterin, iar 1909 mor în fiecare an, în România, din cauza acestei boli.
Infecția cu virusul HPV este una dintre cele mai frecvent întâlnite în întreaga lume. Studiile arată că toate femeile active din punct de vedere sexual sunt vulnerabile în fața unei posibile infecții cu acest virus, iar 8 din 10 femei vor contracta cel puțin un tip HPV, la un moment dat, pe parcursul vieții. În prezent, există peste 120 de tipuri HPV, iar infecțiile produse de acestea sunt de cele mai multe ori asimptomatice, ceea ce înseamnă că putem fi infectați cu acest virus fără ca măcar să știm. Dintre acestea, aproximativ 40 produc infecții în zona genitală a femeilor și a bărbaților și se clasifică în două mari categorii:
(...)
Citeşte mai mult pe fricidemamici.ro