Ce fac chinezoaicele dupa ce nasc nu este un lucru foarte placut, dar ele repeta un gest ancestral, pe care il fac toate mamiferele.
Dupa nastere placenta eliminata este curatata si din respectiva materie organica se pregateste un fel de "mancare" care este consumata pe parcursul primelor luni dupa nastere. O parte din placenta se pastreaza pentru a ameliora si sutine procesele fiziologice normale care au loc in organismul femeiilor la menopauza.
Concret si explict, in China femeile iau placenta, o spala de sange si alte impuritati si o tin in vapori fierbinti de apa cu lamaie, ardei iute si ghimbir pana se gateste capatand un aspect de carne fiarta de vita. Ulterior este feliata si tinuta la cuptor la foc foarte mic circa opt ore pana se deshidrateaza complet. In final capata aspect de sunca uscata.
Preparata in acest fel este pastrata in locuri intunecoase si racoroase in recipienete de sticla. Femeia mananca 2-3 fasii pe zi, timp de 2-3 saptamani, dupa nastere.
Placenta ajuta la reglarea hormonala a mamei dupa perioada sarcinii, cand organismul este destul de ravasit, "medicamentul" fiind util si la menopauza.
Care sunt beneficiile? Compozita placentei este ajuta la reechilibrarea minerala si hormonala a organismului.