Cat de bine a cazut 1 Decembrie in 2015! Avem 4 zile libere pe care sa le petrecem cu copiii dupa placul inimii. In mod normal v-as fi spus sa stati cat mai mult pe afara, dar vremea nu este chiar asa de prietenoasa. Asa ca, sa vedem ce putem face in interior ca sa ne distram (si poate sa mai si invatam cate ceva).
1. Expozitie interactiva cu apa la sala Dalles
Expozitia tine pana in data de 6 decembrie si puteti intra oricand intre orele 10 am - 6 pm. Intrarea este libera. Varsta recomandata este de la 6 ani in sus, dar noi vom merge chiar daca suntem mai mititei, pentru ca:
"Cum ar fi să parcurgi o expoziție de artă țopăind printre ochiuri de apă? Să te joci cu nisip, să asculți valurile mării, să treci printr-o fântână într-un tărâm al poveștilor? Cum ar fi să te pierzi la intrarea într-un labirint și să te regăsești la ieșirea din acesta?
Este o expoziție care nu se cere doar văzută, ci și descoperită, simțită, pipăită, ascultată, observată, chiar mirosită! Sunt așteptați copiii curioși și cu chef de joacă!"
Mai multe detalii gasiti aici. Sursa foto de aici
2. S-a deschis ludoteca Apolodor, la mezaninul Bibliotecii Nationale
Daca nu ati fost pana acum la o ludoteca este momentul sa o faceti - este un taram magic plin de carti si jucarii, unde copiii au posibilitatea de a rasfoi in voie ce le place.
Si numai de cateva zile s-a deschis spatiul destinat copiilor din Biblioteca Nationala. Arata foarte bine, asa ca orice copil intra acolo nu va mai dori sa plece cateva ore:
Sursa foto si mai multe informatii aici.
3. Muzica la Muzeul Goerge Enescu
Si aici am vrea sa ajungem, sa speram ca mai gasim locuri. Este un program interactiv pentru familii cu copii de la 2 la 6 ani.
"Activităţile propuse sunt potrivite pentru întreaga familie, astfel copiii şi părinţii se vor juca creativ prin mișcare, se vor familiariza cu obiectele de patrimoniu din cadrul muzeului ce amintesc de copilăria compozitorului, prin intermediul muzicii şi mișcării creative vor afla despre viața şi opera acestuia, vor învăţa cum îşi pot face propriile lor instrumente muzicale sau ce fel de sunete scot acestea.
Programul este susținut de un educator muzeal cu experiență în zona dansului contemporan și a terapiei prin dans și un muzician. respectiv, flautista Casandra Iamandi și conține jocuri amuzante care îi familiarizează pe copii cu diferite timbruri ale sunetelor, cu instrumente și familiile lor și cu modul de funcționare a orchestrei."
Costul este de 60 de lei pentru un parinte si un copil. Trebuie facuta programare in avans. Programul se desfasoara duminica, 29 noiembrie, de la ora 10. Mai multe informatii gasiti aici.
4. Poveste de Craciun la teatrul Coquette
Premiera are loc pe 1 decembrie si este recomandat pentru toate varstele. Spectacolul este o adaptare dupa “Colind de Craciun”, de Charles Dickens.
"In Ajunul Craciunului, morocanoasa si zgarcita matusa Matilda este vizitata de cei doi nepotei, Billy si Lilly care vin sa o invite la petrecerea de Craciun, insa pentru ea Craciunul este doar un moment in care trebuie sa chelutiasca, asa ca nu stie ce sa mai faca sa-i refuze pe cei doi copii.
Chiar la miezul noptii, cand matusa adoarme pe sezlong in casa ei, la cumpana dintre Ajun si prima zi de Craciun, face o calatorie in vis, in trecut, cand Craciunul era o bucurie, si in viitor, cand s-ar putea sa nu fie tinuta minte asa cum si-ar dori. Cand se trezeste, gaseste o surpriza care ii va schimba parerea despre Craciun, si acesta redevine o sarbatoare a bucuriei si a generozitatii. "
Mai multe detalii gasiti aici