Deşi există inclusiv în mediul online foarte multe teorii despre ceea ce poţi face, pentru a avea o relație fericită sau o căsnicie perfectă, cuvântul “divorţ” se aude la tot pasul. Şi atunci, ce este de reţinut? Cu ce rămânem după ce citim un milion de sfaturi menite să ne ajute să avem o relaţie perfectă? Noi am încercat să rezumăm pentru tine ceea ce ni s-a părut cel mai important, în această direcţie, şi am aşternut în rândurile ce urmează!
Iată ce reguli ni se par nouă cele mai importante, atunci când vine vorba despre închegarea unei relaţii (aproape) perfecte.
Sprijiniţi-vă unul pe celălalt – Este uşor să iubeşti pe cineva în momentele de fericire, dar cu momentele de tristeţe… ce facem? Ce facem când apar greutăţile? Când partenerul este la pământ şi are nevoie de noi, când nu se rezumă totul numai la îmbrăţişări, la săruturi dulci şi la vorbe frumoase? “La bine şi la rău”, nu?
Nu uitaţi de lucrurile mici – Relaţia fericită nu se construieşte pe declaraţii măreţe, pe gesturi de tandreţe în public sau pe fotografii de cuplu reuşite. Ba dimpotrivă, lucrurile mici contează! Să te ridici să îi aduci celui de lângă tine o cană cu apă, când îi e sete, să îţi păstrezi calmul când partenerul e cu nervii la pământ, să îi faci prăjitura preferată, într-o zi obişnuită, să te pui în locul lui şi să încerci să îi înţelegi punctul de vedere, chiar şi atunci când pare imposibil – despre asta este vorba, în iubirea adevărată (diferită, de altfel, de cea din cărţi şi din filmele americane)
►Citeşte şi Căsnicia noastră era pe punctul de a eşua - dar am schimbat un lucru minor
Acceptă imperfecţiunile – Poate că partenerul are anumite obiceiuri pe care nu doar că nu le înţelegi, dar nici nu le poţi suporta, şi la care nu doreşte sub nicio formă să renunţe. Dacă aţi purtat deja discuţii în acest sens şi nu e loc de schimbare, atunci fii tu schimbarea: încearcă să ignori acel obicei, păstrând în minte adevărul că nimeni nu este perfect.
Investeşte timp – Oricât de solidă ar fi o relaţie, ea are nevoie de timp şi de atenţie pentru a rezista. Degeaba vă iubiţi până la cer şi înapoi, dacă nu vă faceţi timp unul pentru celălalt decât o zi pe săptămână… Care mai e bucuria vieţii: să munciţi 6 zile din 7, pentru a acorda 24 de ore dintr-o săptămână celui mai important lucru – relaţia voastră?
Oferă spaţiu – Partenerul este supărat, nervos, şi nu vrea să îţi spună ce se întâmplă? Oferă-i spaţiu şi timp! Retrage-te, găseşte o activitate la care să te implicit şi aşteaptă să se liniştească; îţi va spune singur ce se întâmplă cu el, atunci când se va simţi capabil. Ultimul lucru de care ai nevoie, când eşti nervos, este o voce care să repete la nesfârşit: „de ce?”, „de ce?”, „de ce?”
Exprimă-ţi dragostea în fiecare zi: prin gesturi tandre, prin cuvinte frumoase, prin lucrurile mici care contează! În fond, la asta se rezumă o relaţie: la dragoste!
Schimbă-te tu - Nu îi poţi cere celuilalt să renunţe la anumite obiceiuri, dacă tu nu eşti pregătită să schimbi la tine lucrurile care de care nu eşti mulţumită. Puterea exemplului personal funcţionează întotdeauna. Este important ca partenerul să vadă că îţi doreşti, că eşti dispusă la schimbare, pentru ca şi el să transforme minusurile personale în plusuri.
►Citeşte şi 10 mituri despre căsniciile de nota 10. Relaţiile perfecte nu există
Fă din căsnicie o prioritate - Mariajul nu este un substantiv, este un verb. Nu uita de ceea ce este important într-o relaţie, nu uita de comunicare, nu uita de încredere, nu uita de pasiune, nu uita de grijă. Toate acestea formează o relaţie (aproape) perfecta.
Îngrijește-te – Nu îi poţi cere partenerului să te placă, dacă tu nu te placi. Nu spune nimeni că trebuie să ai zilnic unghiile făcute, să fii machiată şi coafată ca în reviste, însă puţină grijă faţă de propria persoană cu siguranţă e binevenită. Unele dintre cele mai frumoase daruri pe care le poți oferi partenerului tău sunt frumusețea și sănătatea ta. Preţuieşte-te, dacă vrei ca el să te preţuiască.