Ce merge mai bine la sfârșitul unei zile friguroase de iarnă decât o cană de vin roșu fiert? Mai ales atunci când ai primele simptome de răceală. Un remediu excelent, transmis din generație în generație dar care, mai nou, a fost și demonstrat științific. Descoperă mai jos trei rețete de vin fiert care te pot ajuta să treci mai ușor peste un episod de răceală…
Sezonul rece vine la pachet cu răceala, indiferent de ce tratamente homeopate sau nu am urma. La un moment dat, aproape orice om trece printr-o răceală în timpul iernii, într-o formă mai mult sau mai puțin avansată. Pe lângă suplimentele cu vitamine și o alimentație echilibrate, poți combate răceala și cu ajutorul vinului fiert.
De câte ori părinții sau bunicii noștri nu ne-au sfătuit să ne tratăm răceala cu o cană de vin fiert? Remediul din străbuni chiar are efect, iar studiile moderne au demonstrat acest lucru.
►Citește și Limonada care ține răceala departe
Vinul roşu este cunoscut în toată lumea beneficiile pe care le aduce sănătăţii consumatorilor moderaţi. Este o sursă de antioxidantţi, flavonoide şi compuşi fenolici.
Potrivit Daily Mail, numeroase studii arată că resveratrolul conţinut de strugurii roşii în sâmburi, în coajă şi de vinul roşu are puteri anti-aging, protejează sănătatea celulară, protejează inima. S-a constatat că persoanele ce consumă câte un pahar de vin ocazional, au o dietă mai sănătoasă decât cei care consumă bere.
În plus, în sezonul rece o cană de vin fiert ajută întotdeauna și organismul și spiritul! Atenție însă, nu exagera cu vinul fiert şi nici cu zahărul, dacă dorești să-ți menţi silueta şi sănătatea!
Mai jos găsești trei rețete de vin fiert care te pot ajuta să treci mai ușor peste un episod de răceală:
Vin fiert, o rețetă marca Jamie Oliver
Rețetă pentru părinți! Ciocolată caldă cu vin roșu
Vin fiert: o rețetă cu arome spaniole