E dimineață. De abia v-ați trezit. Vă spălați, vă îmbrăcați, îmbrăcați copilul și mergeți relaxați și odihniți la micul dejun. Muzică răsună plăcut și liniștit, se aud valurile mării. Vă alegeți câteva preparate, niște suc proaspăt de portocale și va așezați la masă. Apoi, înainte de a vă apuca să mâncați, trântiți un telefon cu desene care se aud tare în fața copilului, să mănânce și el, nu?
De imaginea asta ne-am lovit noi în ultimile noastre vacanțe. La masă toți copiii stăteau cu tableta sau cu mobilul în față, de la începutul până la sfârșitul mesei. La plajă erau cu tableta în brațe și așa mai departe. Peste tot desene, cântecele sau chiar și lucruri la care cei mici nu ar trebui să aibă acces, dar dacă tot au device-ul în față și se termină filmulețul, dau ei singuri cu degetul pe acolo și cine știe ce ajung să vadă.
Ok, nu facem pe puritanii și nici nu vrem să facem mom shaming. Și noi o lăsăm pe Sofia la desene din când în când, așa că, cu siguranță, nu vrem să spunem că cei mici nu ar trebui să se uite niciodată în viață lor la televizor. Credem că există o măsură în toate. Acum Sofia se uită la televizor doar în weekend, are voie un desen animat sau un documentar sâmbătă și duminică. Știe și înțelege. Când mergem în vacanță și când ajungem la un restaurant unde comandă durează 100 de ani, iar copilul este deja obosit și isteric, îi mai dăm telefonul sau tabletă cu ceva care știm că îi place, strict controlat de noi. Când am zburat spre Thailanda cu Qatar, avea ecran în față și nu voia să doarmă. Drept urmare s-a uitat la Strumfii de 4 ori, în continuu, cât a durat zborul. Avem o listă întreagă de desene animate preferate, la care ne uitam din când în când (și noi și ea – ați văzut unele dintre desenele pentru copiii? Sunt superbe și pentru noi!)
Însă de aici până a deveni o obișnuință și să îi trântim telefonul în față de fiecare dată când ne oprim undeva e cale lungă.
(...)
Citeşte mai mult pe crestemsicalatorim.com
Sursa foto: Crestem si calatorim