Punctul de plecare ar putea fi una dintre povestile de Craciun, istoriile se aseamana un pic: deznodamantul fericit al unei intamplari triste, aparitia unei sperante neasteptate, sosirea unor cadouri neprevazute, fericirea de a se regasi impreuna si mai ales locul creat pentru vise.
Sa profitam de cadourile de sub brad, uneori chiar cotropitoare, pentru a reflecta impreuna la sensul cadourilor si al darurilor, la bucuria de a primi si la fericirea de a bucura pe cineva.
-Data nasterii lui Isus Hristos nu este cunoscuta in mod precis.
-In 137, Papa ordona ca nasterea lui Isus sa devina sarbatoare solemna.
-In 350, Papa alege data de 25 decembrie pentru a sarbatori Craciunul.
Simboluri ale Craciunului
Mos Craciun: Santa Claus vine din SUA si il detroneaza pe Sfantul Nicolae incepand cu 1823. Un personaj curios, vioi si cu nasul rosu, care traieste la Polul Nord si distribuie cadouri prin hornul casei.
Bradul de Craciun: vine din Alsacia si a fost asezat la inceput in centrul oraselor, pentru ca apoi sa intre in casele tuturor, decorat cu mere si mai tarziu cu tot felul de decoratiuni.
Ieslea: In secolul 13, ieslea devine un simbol al nativitatii
Buturuga de Craciun: buturuga bradului era pusa in semineu in seara de Craciun, fiind simbolul focului care incalzeste si lumina care il reprezinta pe Isus. Radiatoarele au luat locul semineului, iar busteanul a devenit un desert de Craciun.
Renul cu nasul rosu: Rudolph a fot creat in 1939 si datorita nasului sau rosu luminos se poate orienta Mos Craciun in timpul viscolului.
Numele celorlalti reni: Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Camet, Cupid, Dunder si Blixen.