Sari la conținut

Cum gestionezi, ca mamă, conflictele dintre tine și bunica copilului, atunci când vine vorba de îngrijirea și creșterea micuțului tău

Bunicile au fost și ele mămici de bebeluși cândva, iar acest lucru le poate face să se simtă că sunt atotștiutoare atunci când vine vorba despre creșterea și îngrijirea nepoților.

Înfruntarea poate fi destul de dificilă pentru o mamă care are o astfel de soacră sau chiar mamă, pentru că, de cele mai multe ori, noi, mămicile, nu vrem să stricăm relația cu mama sau soacra noastră.

Unul dintre lucrurile care ar putea provoca neînțelegeri și conflicte între mamă și bunică face referire la alimentația copilului. Poate că bunica crede că micuțul mănâncă prea multe alimente procesate sau că, din contră, ar putea crede că o ciocolată nu i-a făcut rău nimănui, niciodată. Dar ce facem, ca mame, când ne gândim că am făcut tot posibilul ca puii noștri să nu dea de gustul zahărului, iar bunica îi oferă dulciuri, fără să ne întrebe, în prealabil?

Dacă te-ai săturat de comentariile sau criticile din partea soacrei sau a mamei, poate că ar trebui să te gândești serios să o înfrunți.

Cum poți face acest lucru?

Fii o persoană asumată

Deși nicio mămică nu ar trebui să aibă de-a face cu criticile soacrei sau ale mamei, există modalități prin care poți face față comentariilor și de a o confrunta pe bunica copilului. Potrivit Empowering Parents,
atunci când vine vorba despre un astfel de conflict, este întotdeauna mai bine să presupunem că neînțelegerile provin întotdeauna din motive bine întenționate. Este important să-ți amintești că mama sau soacra ta este preocupată de sănătatea nepotului ei, ceea ce înseamnă că îl iubește și are grijă de el.

Vorbește deschis

Scoate-ți mama sau soacra la prânz și poartă o conversație cu ea. Spune-i cum te simți când ea face comentarii nepotrivie. Este posibil ca ea să nu fie conștientă de răul pe care îl face.

Ce faci, dacă totul eșuează?

Dacă ai avut conversații cu bunica puiului tău și lucrurile nu se schimbă deloc în bine, este timpul să iei atitudine. Potrivit First Things, atunci când granițele sunt depășite în mod constant, relația dintre mama și bunica copilului se poate transforma într-una toxică.

Dacă ai fost respectuoasă și ai vorbit cu bunica copilului despre modul în care criticile ei îți afectează sănătatea mentală și bunăstarea și ea nu s-a schimbat, ai putea să stabilești limite mai stricte. Acest lucru poate însemna mai puțin timp petrecut cu nepoții și este important ca mama să știe clar de ce face asta și ce trebuie să facă bunica pentru a arăta că înțelege granița stabilită.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!