O parte din dorinta de a avea un copil sanatos tine de componete genetice si de hazard. Restul, dar in cea mai mare masura este la indemana ta, ca mama. Alimentatia, stilul de viata, grija fata de sanatatea ta si, nu in ultimul rand fata de mediu, sunt gesturi esentiale care te ajuta sa cresti frumos si sanatos copilul. Mai mult decat atat. Statisticile arata ca femeile insarcinate si tinerele mame sunt foarte preocupate de mediul inconjurator si mult mai deschise fata de comportamentele eco. Iata cum poti sa devii o mama eco:
Perioada de sarcina este un moment ideal pentru a deveni eco. Este ideal sa alegi produse naturale sau care au un grad minim de toxicitate si pentru tine si pentru mediu. Alege in masura in care se poate, cat mai multe alimente eco. Iti faci un bine imens si tie si bebelusului tau.
Este greu de imaginat, in ziua de azi cum te poti descurca fara scutecele de unica folosinta. Sunt utile dar sunt teribil de danunatoare pentru mediu. Alternativa: scutecele care pot fi spalate si refolosite. Bunica ta, chiar si mama ta asa a facut. Si inaintea lor, milioane si milioane de femei. Este o alternativa la care merita sa te gandesti.
Statistic vorbind doar una din zece femei este incapabila, biologic, sau din alte cauza sa alapteze. In fapt doar patru din zece femei alapteaza. In Romania raportul este chiar si mai mic de atat. Alaptatul este un gest benefic pentru copilul tau, pentru tine si sanatatea ta, dar nu in ultimul rand fata de mediu.
Alege sa pregatesti in casa mancarea copilului tau si renunta la preparatele din borcanele. Eviti excesul de sare, de zahar, conservantii si chimicalele din produsele preparate la scara industriala. Ai si un beneficiu financiar, pentru ca borcanasele cu adevarat eco sunt foarte scumpe. Poti face mancarea de foarte buna calitate copilului tau, la preturi foarte mici.
Se spune ca pic cu pic se face snopul. Fa-i baie copilului tau in cadita lui, nu in cada cea mare din casa. O sa folosesti mult mai putina apa, plus ca o sa oferi un plus de siguranta copilului tau. Economisirea apei este una din principalele atitudin eco.
Nici un bebelusi nu poarta atat de mult hainutele, incat sa le deterioreze. In consecinta da mai departe lucrusoarele copilasului tau si primeste cu bucurie hainute de la alti copilasi, mai mari decat micutul tau. Economia este imensa!
Alege jucariile cu grija. Cele mai multe dintre ele sunt pline de chimicale periculoase. Daca vei alege jucari eco, nu o sa faci decat sa susti productia lor. Ce este mai important este insa un plus de siguranta pentru micutul tau.
Fii un exemplu pentru copilul tau. Restectul fata de toate cele care sunt in jur nu se invata din cuvinte, ci prin ceea ce ii arati micutului tau. Grija fata de mediu inseamna gesturi mici, aparent fara efect, repetate de milioane si milioane de ori, scrie Web med.
O atitudine prietenoasa fata de mediu, inseamna, in fapt, o dovada de dragoste pentru copilul tau, pentru ca planeta de azi este este cea pe care o vor mosteni copiii nostri, maine. Si o sa o primeasca asa cum o sa fim noi in stare sa o dam mai departe. Curata si vie sau murdara si moarta!