Tocmai încheiasem cea mai lungă vacanță a noastră de până atunci. Casa arăta ca după bombardament. În 5 zile plecam din nou, apoi Ana mergea la țară, Pisicul consort în delegația, eu creanga pe la mare. Rufele zăceau întinse peste tot, în diverse stadii, erau un milion de chestii de pus la loc, rearanjat, sortat. Mailul zbârnâia, că de, lumea nu stă pe loc. O fericire. În nebunia asta mai văd și la Elena Santos, posesoarea blogului Acasă cu mami, un plan de curățenie și organizare, mai să mă apuce plânsul de ciudă. În loc să plâng, am pus mâna pe taste și am rugat-o să mă lumineze și pe mine cum reușește ea să fie o mămică organizată. De unde aș putea să o apuc și eu, să nu mă mai simt așa sufocată de treabă? Articolul Elenei este din categoria “de pus bine și consultat la nevoie”.
Mămica organizată, cămin fericit! Cum fac asta? Mic ghid de Elena Santos
Ha, mămica organizată? Imposibil ar spune unii, dar e posibil, zic eu! Acum ceva timp, totul în mintea mea era un haos. Vedeam zilnic că nu reușesc să finalizez nimic. În casă dezordine, timp aproape zero cu copiii, deși eram lângă ei 24 de ore, timp pentru mine nici gând. Soțul mă suporta cu toate nemulțumirile mele și mai ales vinovățiile că nu sunt bună de nimic, că nu reușesc să fac aia și aia, că alte mămici pot, bla, bla, știți voi.
Cu toată curățenia, ordinea și activitățile de casă și familie, la finalul zilei eram și obosită și casa tot vraiște. Mă simțeam vinovată și neputincioasă.
Am studiat multe metode, inclusiv KonMarie, minimalismul realist și nu extrem, frugalitatea și disciplina
Nu mi se potrivesc toate, însă de la fiecare am învățat câte ceva. Mi-am creat un sistem și am reușit.
(...)
Citeşte mai mult pe pisicapesarma.ro
Sursa foto: Free pik