Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, oferindu-ne ocazia perfectă de a ne reuni în sânul familiei. Masa festivă nu poate lipsi de la o reuniune, iar dacă te afli în postura de gazdă, cu siguranță vrei ca totul să iasă bine. Pentru ca acest lucru să se concretizeze, trebuie să-ți pui la bătaie toată energia și dăruința pe care o ai. Secretul reușitei în ceea ce privește o masă demnă de o seară în familie constă în pregătirea tuturor aspectelor în amănunt, cât mai organizat și cât mai din timp.
Iată cum poți să-ți impresionezi oaspeții!
Meniul
O gazdă își va face întotdeauna griji cu privire la momentul în care oaspeții îi vor călca pragul. Cel mai întâlnit motiv de îngrijorare este, de regulă, meniul, întrucât este destul de dificil de ales. Pentru ca toata lumea să fie mulțumită, trebuie să alegi principalele feluri de mâncare în funcție de gusturile și preferințele tuturor, motiv pentru care este bine să ai câte puțin din toate.
• Aperitive
Nu vei da greș niciodată cu platourile de aperitive, fie ele reci sau calde. În ton cu sărbătorile, poți opta pentru mini boluri cu salată de boeuf, ouă umplute, mini tarte, chiftele și nu în ultimul rând, ciuperci umplute. Cu oricare dintre aperitivele menționate vei avea garanția că fiecare oaspete în parte va fi cel puțin multumit.
• Preparate tradiționale
De regulă, obișnuim ca primul fel de mâncare să fie o supă sau o ciorbă care să facă cumva tranziția între aperitiv și al doilea fel de mâncare. Ei bine, ar fi indicat ca inclusiv la masa de sărbători să pui la dispoziție oaspeților o supă. Pentru a fi ceva mai special de atât, poți opta pentru supe creme din legume, care să scoată din anonimat situația. Fripturile suculente nu pot lipsi de pe mesele de sărbătoare, și cu atât mai mult preparatele tradiționale. Pentru a da mai multă savoare acestora, nu ezita să folosești mirodenii de calitate, precum cele de pe Scufita-Rosie.ro, care să contribuie la aroma finală. Desigur, în preajma Crăciunului nu pot lipsi de pe masă preparate specifice precum: tobă, lebăr sau piftie, care să reîmprospăteze amintirile legate de mesele festive dintotdeauna.
• Desert
Bineînțeles, nelipsit de pe masa oricui de sărbători este cozonacul, însă nu te baza doar pe acesta pentru a-i satisface pe toți. În special copiii familiei vor pofti la orice alt desert, fie el de casă sau din comerț. Poți umple platourile cu felii de chec, melcișori sau poți găti chiar tu o placintă ca la carte acasă.
Conceperea unui cadru primitor și ornarea mesei festive
Pentru început, asigură-te că fiecare oaspete are locul lui la masă. Dacă sunteți într-un număr destul de mare, este vital să verifici din timp dacă ai suficiente scaune și tacâmuri pentru toți pentru a nu avea parte de astfel de situații neplăcute chiar de sărbători. Mai apoi, pentru ca masa să aibă un aer cât mai grandios, poți așeza în mijloc un sfeșnic cu lumânări decorative. De asemenea, poți lua șervețele în culori specifice Crăciunului, și să nu uităm de fața de masă care poate avea aceeași tematică.
Pregătirile de rigoare ale mesei festive nu trebuie să te facă să uiți de principalul scop al reuniunii. Motivul pentru care v-ați întâlnit este acela de a petrece timp prețios cu cei dragi și de a acumula tot mai multe momente frumoase alături de oamenii pe care îi porți în suflet.
Sursă foto - unsplash.com