Oboseala si stresul sunt peste tot. Ele fac parte din rutina zilnica, dar nu pot fi usor de administrat cu micutii nostri care nu inteleg intotdeauna violenta acestor reactii.
Copilul, generator de stres?
Stresul corespunde reactiei corpului dumneavoastra atunci cand mediul inconjurator devine foarte dificil. A avea un copil poate sa actioneze asupra acestui mediu si sa devina un factor de stres suplimentar.
Fara sa cautam solutii miraculoase, iata cateva mici trucuri care va vor ajuta sa il coordonati mai usor, astfel copilul dumneavoastra sa nu mai fie nevoit sa suporte toate consecintele.
Cateva sfaturi:
- Dormiti in acelasi timp cu copilul.
- Lasati copilul in grija cuiva in care aveti incredere, fie el prieten sau membru al familiei, daca aveti nevoie de putin timp pentru a fi singura.
- Mancati bine.
- Ramaneti activa.
- Invatati sa va ridicati picioarele, destindeti-va. Trebuie sa va acordati si dumneavoastra timp.
- Profitati de momentele de intimitate cu partenerul dumneavoastra.
- Faceti o activitate fizica, mergeti la plimbare sau dati cateva perechi de pumni intr-o perna.
- Nu mai luati chiar totul in sarcina dumneavoastra. Trebuie sa impartiti atatea treburi cat este posibil cu partenerul dumneavoastra, prieteni, vecini. Ganditi-va deasemenea si la alti membri ai familiei.
- Faceti apel la serviciile de ajutor din comunitatea dumneavoastra. Medicul de familie, centrele de resurse pentru familii sau serviciile sociale v-ar putea ajuta.
- Vorbiti cu cineva despre sentimentele pe care le aveti.
- Evitati alcoolul, tigara sau orice alt daunator pentru organism. Sa fumezi sau sa iei pilule pentru a rezolva o problema, poate determina aparitia unor probleme mult mai grave.
Se poate intampla oricui sa se enerveze. Incercati in aceste momente sa va stapaniti. Acest lucru va va ajuta sa nu spuneti cuvinte pe care nu le ganditi cu adevarat si sa faceti rau cuiva.
Articole relationate
Timiditatea la copii: Cum să o deosebești de introversie și ce poți face pentru a-l ajuta pe cel mic să devină îndrăznet
Timiditatea este un comportament frecvent la copii, dar adesea confundat cu introversia. Deși ambele pot implica preferința pentru liniște sau reticența față de...
Febra la copii, fără niciun alt simptom. Când să te alarmezi?
Febra este una dintre cele mai frecvente motive pentru care părinții se adresează medicului pediatru. Atunci când copilul prezintă febră în lipsa altor simptome...
Diferența între răceală și gripă: Cum faci diferența între ele
Când vine sezonul rece, părinții se confruntă frecvent cu dilema: este vorba de o simplă răceală sau de gripă? Deși simptomele pot fi similare, diferențele sunt...
Comentarii facebook
Comentarii
Trimite un comentariu