Sari la conținut

De ce am ales să îmi prelungesc concediul de creștere a copilului

Dacă aș fi rămas la decizia inițială de a-mi lua concediu de creștere a copilului doar până când Sara va împlini 1 an, peste 2 luni și un pic ar fi trebuit să mă întorc la birou și să o las cu…cineva.

Când mi-am luat CIC pentru Alex nici nu mi-am pus problema de a sta mai mult de 1 an acasă. Eram băgată în priză, pornită să fac tot felul de proiecte. Uitându-mă înapoi cred că mă gândeam că am musai niște lucruri de demonstrat.

Să stau singură cu Alex mai toată ziua a fost minunat pe de o parte – descopeream lumea împreună cu el, ne jucam, râadeam, ne plimbam. Pe de altă parte însă, au fost momente când, sub greutatea apăsătoare a oboselii, a dificultăților, a stresului, abia așteptam să mă întorc la muncă, să pot purta conversații bogate și semnificative, cu adulți care se exprimă coerent, în cuvinte, care să mă asculte.

Când a venit vremea să decid cât voi sta acasă cu Sara am optat tot pentru un an. Aveam planuri de dezvoltare, idei de pus în practică, la fel ca în urmă cu aproape 5 ani. De data asta însă chiar am apucat să stau în concediu prenatal, nu ca la Alex, și am avut timp deci să stau cu mine. M-am gândit mult la unde sunt, la unde mi-ar plăcea să ajung, la ce schimbări aș vrea să fac, ce aș vrea să fac mai mult, ce aș vrea să fac mai puțin. Am stat mult de vorbă cu soțul meu și într-un final am decis să prelungesc CIC la 2 ani. Dosarul de indemnizație oricum nu era încă depus, așa că nu ne complicam viața prea tare.

A fost o decizie grea pentru mine, dar mi-o asum și știu că am ales bine.
Vreme ca să demonstrez, să implementez, să schimb, să inovez, să formez și să ajut la dezvoltarea unor oameni mai este. Acum e vremea să mă ocup de un “proiect” mult mai amplu și mai important. Să țin în brațe, să alin dureri, să râd, să mă las uimită de cele mai pure momente din dezvoltarea unui viitor adult, să sprijin, să susțin, să ghidez, să mă bucur de fiecare lucru din categoria baby’s first – primul zâmbet, primul dinte, prima linguriță de mâncare, primul cuvânt, primul pas, prima căzătură, prima ceartă, prima construcție – lucruri pe care, în mod evident, nu am când să le mai văd.

(…)

Citește mai mult pe cristinaotel.ro!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!