Happy Moms. O denumire vesela ce te duce cu gandul la mamici, zambet si voie buna. O initiativa vesela, insa extrem de serioasa, care alatura unei echipe de mame-specialist din diverse domenii, dorinta de a redescoperi traditiile, natura si naturalul, sanatatea sub toate formele si legatura mama-prunc. Dana, initiatoarea proiectului in Brasov, ne-a raspuns la cateva intrebari.
Cum te descrii si ce este Happy Moms?
Sunt mama a doi copii, lector universitar doctor in management, iubesc diminetile cu soare, cerul senin si zambetele de copii. Happy Moms este o parte din gandurile mele, o familie draga de mame, cu care cresc si creste, impreuna zi de zi, pe care le descopar si redescopar, care ma determina sa merg mai departe. Si ne tot adunam, ne tot strangem. Este un proiect prin care propun sprijinirea dezvoltarii armonioase si sanatoase in plan personal si profesional, a femeilor insarcinate, a mamelor, a copiilor si tinerilor, a familiei in general. In acest sens am demarat actiuni de informare a mamelor, direct de la specialisti – in marea lor majoritate tot mame – descoperirea traditiilor, deprinderilor hand-made, promovarea valorilor privind sanatatea si miscarea, dar si informatii din domeniul business. Toate intr-un cadru relaxat, cald, calm, cu zambete si voie buna, familial. Si desi de cele mai multe ori nu ne cunoastem, rezultatul este intotdeauna acelasi: o legatura speciala creata ulterior, un fir invizibil, matern, care ne leaga mereu.
Ce evenimente ai demarat cu Happy Moms?
Cu Happy Moms am demarat trei serii de evenimente dedicate informarii in diverse domenii , deja aflate nu doar la prima editie.
“La sfat cu mamicile” reprezinta o intalnire cordiala, lunara, cu mame si pentru mame, in cadrul careia dezbatem, discutam, ne informam, cu privire la diverse teme, care difera de la o luna la alta, dar care prezinta interes pentru o mama: alaptare, nutritie, psihologia copilului, si altele.
“Mame de poveste” este o alta serie de intalniri lunare, de informare specifica, despre afaceri, marketing, clienti, finantare. Ele se fac in aceeasi nota cordiala, calda, cu zambet. Si sunt un prilej bun de a cunoaste mamici care intreprind diverse activitati – hand-made sau home-made. De obicei sunt invitate o mamica ce prezinta traiectoria afacerii sale de-a lungul anilor si o mamica specialist in training sau management. Avem parte asadar atat de expertiza cat si de experienta.
“Atelier de vise...” este cea de-a treia serie de evenimente, care presupune redescoperirea si reinventarea indeletnicirilor uitate sau ascunse si a celor care ne aduc zambete in ganduri: cusut, crosetat, tricotat, florarit, bijuterit. Este modul nostru de a ne intoarce la natura si natural, la copilarie si la mireasma de amintiri cu bunica.
La toate cele trei evenimente, in paralel, o mamica ce are ca job distractia copiilor, ii incanta si ii atrage in diverse activitati vesele.
Cum ai cunoscut mamicile implicate? Si de ce totusi discutam despre evenimente mama-copil - impreuna, dar separat?
Happy Moms a inceput in mediul virtual, intr-o retea de socializare, propunand sprijinirea dezvoltarii armonioase a mamelor, la acel moment, prin evenimente vesele, colorate si zglobii. Ne-am adunat apoi multe mamici, semn ca era necesara o initiativa cu zambet, dar totodata serioasa, de a coagula energia materna in acest mod. Apoi am evoluat si inca evoluam.
Cat despre tandemul mama-copil, pentru mine, mama si copilul sunt un tot unitar. In plus am simtit nevoia mamelor de a participa la evenimente stiind ca si copilul se simte confortabil si daca doreste, poate sa i se alature mamei, la un moment dat. Majoritatea evenimentelor, atelierelor, intalnirilor organizate in prezent de catre diverse centre educationale, promoveaza participarea unei singure jumatati din intreg: mama. In acest context, consider oportuna prezenta copilului la evenimente. Este practic un raspuns la solicitarile primite de-a lungul timpului de la mame care doresc sa participe, dar nu au cui sa lase in grija copilul. Copiii de toate varstele sunt bineveniti, la orice eveniment exista si un loc special pentru alaptat si schimbat bebelusul, dotat prin donatii generoase de la mame implicate, iar sistemele de purtat ergonomice sunt puse la dispozitia mamelor pe tot parcursul evenimentelor.
Cat despre mamele care ne sprijina, as preciza o echipa formata din: o mama medic – Laura Grinisteanu, presedinta asociatiei Maya Mastermind, o mama fotograf profesionist - Daniela Mezdrea, o mama psiholog – Roxana Blaj, presedinta asociatiei Bucuria Vietii, o mama antrenor de gimnastica de performanta – Ioana Medrea, o mama educator prenatal in curs de certificare – Monalisa Moga, o mama instructor acreditat Dunstan Baby Language – Mihaela Pintea. Si mai urmeaza.
Daca sunt o mamica interesata, cum anume pot contacta Happy Moms?
Pe site-ului happymoms.ro vor exista toate informatiile necesare. Tot acolo planuim sa gazduim si sectiuni interesante cum ar fi: “Cosuletul cu povesti” – o galerie cu lucrari hand-made de poveste realizate de mame. Si desigur in reteaua de socializare Facebook, Happy Moms, este extrem de activa. Invitam mamele sa vina la intalnirile noastre cu mame si pentru mame, sa nu cunoastem, sa ne imprietenim. Desigur suntem prezenti cu promptitudine si pe adresa contact@happymoms.ro.
Articole relationate
Cine este mama lui Sebastian Stan și care este povestea ei. E de o frumusețe de neegalat! - Galerie Foto
Actorul american de origine română Sebastian Stan a câștigat duminică seară primul său Glob de Aur, pentru rolul din „A Different Man”. În discursul de...
5 fraze recomandate de psihologi pentru a gestiona conflictele dintre frați
Conflictele între frați nu sunt doar inevitabile, ci și o parte importantă a dezvoltării lor emoționale și sociale. Potrivit psihologilor, aceste momente de tensiune...
Nașterea naturală în 2024-2025: cele mai noi descoperiri și recomandări ale experților
Nașterea naturală este mai mult decât un proces fiziologic – este o experiență profundă, unică și transformatoare. În 2024, perspectivele asupra nașterii...
Comentarii facebook
Comentarii
Trimite un comentariu