Am putea spune ca este cel mai romantic desert din lume. Fondue de ciocolata, muzica in surdina si lumina difuza a unor lumanari parfumate… reteta perfecta pentru o seara romantica!
Ingrediente:
400 g ciocolata menajera cu gust de vanilie
200 g frisca
cognac dupa gust
2 banane
2 mere
2 portocale
2 kiwi.
Mod de preparare:
Marunteste ciocolata si topeste-o deasupra unei bai de aburi, dupa care amestec-o cu frisca.
Amestecul nu trebuie sa devina prea lichid, ci potrivit, pentru a invalui fructele.
Curata mai apoi fructele, taie-le in bucatele potrivite si aseaza-le pe un platou.
Poti prepara si fara vesela de specialitate, trecand fructele cu ajutorul unei furculite prin ciocolata.
Portocalele se taie primele, cu sucul lor se stropesc mai apoi merele si bananele pentru a nu capata o nuanta de maro.
Sursa: www.retete-gustoase.ro