Îi știm aproape de noi, fizic sau măcar sufletește. Ne bazăm pe ajutorul lor la nevoie. Îi luăm „de buni” și nu ne închipuim că ar putea fi vreodată altfel decât acolo, la dispoziția noastră, cu brațele întinse. Ne-au crescut pe noi. Bine, rău, cu greșeli și lucruri bune, după practici mai mult sau mai puțin acceptate acum. Indiferent de metoda, că nu asta dezbatem acum, părinților noștri le-a trecut deja prin mâini cel puțin o generație de copii. Așa că ar trebui să fie antrenați. Să nu mai stea să se întrebe ca noi, de cinșpe ori dacă fac bine sau nu, să nu mai caute prin cărți, să nu se mai teamă. Bunicii ar trebui să fie curajoși. Ei bine, e așa și nu prea. Bunicii au temerile lor în relația cu nepoții. De la frici de ordin fizic, la probleme mai profunde
Deși uneori par super-eroii copiilor noștri, bunicii sunt și ei oameni. Nu ne spun niciodată, ca să nu ne îngrijoreze, dar așa cum noi ne facem griji pentru copiii noștri, ei își fac griji la dublu. Pentru copii și nepoți. Am luat la întrebări câțiva bunici, inclusiv pe ai noștri, și am aflat ce îi sperie cel mai tare.
Fricile pentru siguranța fizică. Locul I în topul fricilor de bunici
Majoritatea covârșitoare se tem pentru siguranța fizică a nepoților. Să nu cadă să se lovească conduce detașat, urmat la diferență mică de să nu se înece. Nu cred că există stres mai mare decât al bunicii noastre paterne legat de înecatul cu mâncare. Când era mică, Ana băga frecvent bucăți întregi de pâine sau fructe în gură, fără să aibă absolut nicio treabă. Asta până să apară bunica în peisaj. Cum o vedea, scoatea un „hiiiiii” mare din suflet. În secunda doi se îneca copilul :-).
► Citeşte şi Ce ne facem cu bunicii? 6 moduri prin care să îi determinăm să respecte regulile noastre de creştere a copiilor
Dintre fricile de ordin fizic fac parte cele legate de confortul termic
Niciodată cel de căldură. De frig, curent și alți „demoni ascunși” mereu, chiar și la 40 de grade. În strânsă legătură cu frica de frig, stă frica de boală. Să nu răcească, să nu facă febră, să nu, să nu, să nu. Dacă n-aș ști cum se înmulțeau carcalacii în epoca comunistă și câte injecții au suportat fundurile noastre, aș crede că virozele, răcelile și bolile copilăriei s-au inventat odată cu noua generație.
(…)
Citeşte mai mult pe pisicapesarma.ro
Sursa: Free pik