Sari la conținut

Hair Tips: 7 greșeli pe care le faci când te speli pe cap

Care este prima condiție pe care trebuie să o îndeplinești dacă vrei să ai un păr sănătos? În primul rând, să fie unul curat. Un păr care se simte bine şi care este vaporos. Este un păr care este tratat şi îngrijit cu produse adaptate structurii şi tiplogiei sale.

Trăim în secolul vitezei și tot în viteză avem și grijă de noi. Mai ales după ce devenim mămici, căci prichindeii trec pe primul plan, iar noi… avem grijă de corpul nostru abia după cei mici sunt spălați, hrăniți, schimbați și puși în pat, la somn. Asta înseamnă și că, uneori, ne spălăm părul la ore târzii, în grabă și fără să mai dăm prea mare importanță anumitor etape.

Hairstylist-ul Arabella Zadic punctează care sunt 7 dintre cele mai frecvente greşeli pe care le faci atunci când îţi speli părul şi care îţi pot afecta în mod evident frumuseţea coafurii.

1. Nu îţi descurci părul înainte de şamponare
Un păr excesiv de încurcat şi de încărcat cu produse de styling are nevoie de ajutor. Are nevoie de susţinere. Aşadar, nu uita: descurcarea părului înainte de şamponare ajută foarte mult la curăţarea şi îngrijirea corectă a acestuia. Ceea ce înseamnă şi că îl poţi manevra mai uşor.

2. NU folosi mereu acelaşi tip de şampon
Este bine să alternezi o dată la câteva luni şamponul: când cel pentru păr vopsit, când cel pentru păr hidratat. În funcţie de nevoile părului, de structura lui. De ce? Pentru ca părul să nu se obişnuiască cu acelaşi ingredient şi să nu rişti să ai o acumulare nedorită la nivelul scalpului şi părului.

3. Nu îţi uzi suficient de bine părul înainte de şamponare
Mai exact? Din cauza lipsei de apă nu se formează spuma şi astfel tinzi să aplici mai mult şampon decât este necesar. Iar acest lucru este de nedorit, pentru că şampoanele sunt în general concentrate şi mult nu înseamnă şi bine.

4. Nu lua şamponul în palmă şi nu îl trânti pur şi simplu pe vârful capului
“Ce vreau să îţi transmit este că e nevoie să distribui şamponul pe toata suprafaţa părului, prin masare”, spune Arabella. “Dacă îl aplici doar în acelaşi punct şi masezi doar acolo, fără să clăteşti bine, atunci sigur te alegi cu coji. Pe care le vei califica drept mătreaţă . Iar de aici până la a folosi un şampon antimătreaţă e doar un pas. Cojiţele s-au format din cauza abundenţei de şampon care nu a fost îndepărtat bine prin clătire.”

5. Aplici prea mult/puţin conditioner/masca
Tratamentul nu se aplică niciodată pe scalp, la rădăcină, asta doar dacă este un tratament special pentru scalp. Orice tratament mască sau conditioner se aplică numai pe PĂR ,într-o cantitate moderată, după şamponare şi după ce ai îndepărtat excesul de apă cu un prosop prin tamponare, nu prin frecare. Cantitatea de mască diferă în funcţie de lungimea şsi cantitatea părului şi se aplică de la mijlocul lungimii spre vârfuri, acolo unde este necesar. Masca trebuie lăsata cel putin 5 minute să acţioneze, pentru că este mai concentrataă.

6. NU freca scalpul agresiv cu unghiile
Masarea se face doar cu buricul degetelor, delicat, cu mişcări circulare, pentru a curăţa scalpul de impurităţi şi pentru a stimula uşor circulaţia sangvină la nivelul capilalelor. Masând cu unghiile, vei agresa scalpul şi părul, producand chiar şi răni.

7. NU clăti cu apă fierbinte
Atenţie! Apa prea fierbinte usucă părul şi scalpul. Apa ceva mai rece este mult mai indicată, ajută la sigilarea cuticulei şi aduce luciu şi o culoare durabilă.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!