Sari la conținut

Importanta ritualurilor pentru un copil

De ce sunt importante ritualurile pentru un copil?

Inca nu sunt importante pentru bebelus dar sunt pentru familie. Acum, ca ai un copil, acesta este modul in care trebuie sa te vezi pe tine, partenerul si copilul, ca o familie.

Creandu-va propriile ritualuri si repetandu-le pe masura ce bebelusul creste, ii vei imprima micutului sentimente de securitate, stabilitate, apartenenta si mandrie fata de familia sa.

 

In 1922, M.E.Burden a spus: “Traditiile inseamna  ritualurile si obiceiurile care vor oferi o senzatie de confort si stabilitate in vremuri bune si in momente dificile, inseamna amintiri si imprima sentimentul de apartenenta la familie.”

Nu este niciodata prea devreme pentru a introduce propriile ritualuiri si traditii.


 

Ce tipuri de ritualuri sunt importante?

Absolut orice de la citit pana la cantecele de leagan si diminetile de sambata petrecute in patul parintilor sau ritualul mergerii la biserica Duminica ori Craciunul petrecut intr-un mod special.


Chiar daca bebelusul este prea mic pentru a-si da sema , va fi, totusi, atent la tot ceea ce se petrece in jurul lui. Ritualurile creeaza sentimentul de siguranta si va ofera tuturor ocazia de a petrece timp impreuna.

Nu trebuie sa incerci sa faci totul perfect, lasa ca lucrurile sa se intample de la sine si tine cont cu fiecare ocazie de obiceiurile pe care le-ati stabilit.
 

Ce sa faci daca obiceiurile familiei tale nu coincid cu cele ale familiei sotului?

Nu trebuie sa urmezi nici una din cele doua directii. Cel mai bine e sa urmezi propriile reguli si sa-ti formezi propriile obiceiuri. Sigur ca vei “imprumuta” unele lucruri dar incearca sa fii inventiva. Este important sa le stabilesti inca de cand copilul este mic.

S-ar putea sa ai si ceva probleme cu familia sotului care nu va fi prea fericita daca lucrurile se vor schimba si nu vei respecta obiceiurile lor. Trebuie sa eviti conflictele, asa ca stabileste reguli care sa multumeasca pe toata lumea. Pentru ca nimeni sa nu se supere puteti, de exemplu, petrece sarbatorile impreuna.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!