Sari la conținut

Îngrijirea părului toamna. Cele mai bune măști hidratante pentru păr în sezonul de toamnă

Odată cu venirea toamnei, părul nostru începe să simtă efectele schimbărilor de temperatură și ale vântului rece. Acesta poate deveni mai uscat, lipsit de vitalitate și predispus la deteriorare. În astfel de momente, rutina de îngrijire a părului trebuie să fie ajustată pentru a-i oferi hidratarea necesară. Măștile de păr sunt un aliat de nădejde în lupta împotriva uscării și fragilizării. Iată câteva dintre cele mai bune și ușor de preparat măști hidratante pentru părul tău în această toamnă!

1. Mască cu banană și ulei de măsline
- Banana este un ingredient excelent pentru hidratare, oferind vitamine și minerale care hrănesc intens părul. Uleiul de măsline aduce un plus de hidratare, protejând părul de factorii externi.

Cum o prepari: Pasează o banană coaptă și amestec-o cu 2 linguri de ulei de măsline. Aplică pe părul umed și lasă să acționeze timp de 15-20 de minute. Clătește bine și spală părul cu șampon.

2. Mască cu miere și iaurt - Această mască este un adevărat tratament pentru părul uscat. Mierea atrage umezeala în păr, iar iaurtul, bogat în proteine, ajută la refacerea și întărirea firului de păr.

Cum o prepari: Amestecă 2 linguri de miere cu 4 linguri de iaurt. Aplică amestecul pe părul umed, de la rădăcini până la vârfuri, și lasă-l să acționeze timp de 20 de minute. Clătește bine cu apă călduță.

Citește și 5 TRATAMENTE faciale pentru un ten impecabil – Tu ce ritualuri pui în practică?

3. Mască cu avocado și ulei de cocos
- Avocado este plin de grăsimi sănătoase și vitamine, fiind un ingredient minunat pentru hidratarea părului, iar uleiul de cocos penetrează firul de păr, oferindu-i strălucire și netezime.

Cum o prepari:
Pasează un avocado bine copt și amestecă-l cu 2 linguri de ulei de cocos. Aplică pe părul umed și lasă să acționeze timp de 20-30 de minute, apoi clătește și spală părul.

4. Mască cu lapte de cocos și miere
- Laptele de cocos este un adevărat elixir pentru păr, datorită conținutului său ridicat de acizi grași și proteine. Împreună cu mierea, oferă o hidratare profundă, lăsând părul moale și mătăsos.

Cum o prepari:
Amestecă 1/2 cană de lapte de cocos cu 2 linguri de miere. Aplică pe păr și lasă să acționeze timp de 30 de minute. Clătește și spală părul cu șampon.

5. Mască cu ou și ulei de ricin
- Oul este un ingredient ideal pentru părul fragil și uscat, datorită conținutului său de proteine, iar uleiul de ricin stimulează creșterea părului și îl întărește.

Cum o prepari: Bate un ou și amestecă-l cu 2 linguri de ulei de ricin. Aplică pe păr, de la rădăcini până la vârfuri, și lasă să acționeze timp de 20 de minute. Clătește cu apă rece pentru a evita coagularea oului și spală părul ca de obicei.

6. Mască cu unt de shea și ulei de argan 0 Pentru părul deteriorat și uscat, această mască este ideală. Untul de shea oferă hidratare intensă și repară vârfurile despicate, iar uleiul de argan adaugă un plus de strălucire și suplețe.

Cum o prepari: Încălzește ușor 1-2 linguri de unt de shea și amestecă cu 1 lingură de ulei de argan. Aplică pe părul uscat și lasă să acționeze timp de 30 de minute, apoi clătește bine.

7. Mască cu fulgi de ovăz și ulei de migdale - Ovăzul calmează scalpul iritat și oferă hidratare, în timp ce uleiul de migdale hrănește și întărește firul de păr, protejându-l împotriva uscării.

Cum o prepari:
Amestecă 2 linguri de fulgi de ovăz măcinați cu 2 linguri de ulei de migdale și puțină apă caldă pentru a obține o pastă. Aplică pe scalp și păr, lasă să acționeze timp de 15-20 de minute, apoi clătește și spală părul.

8. Mască cu aloe vera și ulei de jojoba - Aloe vera este excelentă pentru calmarea scalpului și hidratarea părului, iar uleiul de jojoba ajută la menținerea echilibrului natural de hidratare al scalpului și părului.

Cum o prepari:
Amestecă 4 linguri de gel de aloe vera cu 2 linguri de ulei de jojoba. Aplică pe păr și scalp, lasă să acționeze 20 de minute, apoi clătește și spală părul.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!